Cercar en aquest blog

4/12/2017

15 joves catalans participaran aquest estiu al camp de treball "Cuidem l'entorn" a Riba-roja d'Ebre

Aquest estiu Riba-roja d'Ebre serà protagonista de diverses activitats de voluntariat realitzades per quinze joves catalans d'entre 14 i 17 anys. En el marc del camp de treball "Cuidem l'entorn" treballaran per millorar la façana fluvial, així com la seva senyalització i enjardinat. A això s'hi sumarà un component social de coneixement de la geografia humana de la zona, la vida vora el riu, l'agricultura, la història...

"Cuidem l'entorn"

El camp de treball està organitzat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Riba-roja, amb el suport de la Direcció General de Joventut de les Terres de l'Ebre i la coordinació de l'associació Obre't'ebre. Tindrà lloc del 19 de juliol al 2 d'agost i entre les tasques més concretes que s'hi duran a terme hi ha la millora i manteniment de la façana fluvial; el condicionament del camí que accedeix al riu; la senyalització i enjardinat de la façana fluvial o el coneixement de la diversitat d'espècies de la zona. També es treballaran dinàmiques de grup per generar cohesió i fer la feina en equip; i a la vegada serà clau l'educació ambiental i compartir i aprendre mútuament amb la gent de totes les edats del municipi.

La feina es desenvoluparà als matins, mentre que les tardes es dedicaran a activitats com ara tallers de paisatge, activitats d'aigua a la piscina municipal, excursions, jocs, gimcanes o fins i tot un taller de jota o una tarda de cinema.

El regidor de Joventut, Francesc Esteve, valora molt positivament les actuacions que duran a terme els joves, ja que "complementaran la millora de la façana fluvial que es realitzarà gràcies a l'atorgament d'un fons FEDER al municipi". Així mateix, creu que aquest camp de treball "permetrà fer difusió de Riba-roja i donar a conèixer la història i la cultura del poble als més joves".

Descarrega't el document amb tots els detalls del camp de treball "Cuidem l'entorn".

Quatre camps de treball a les Terres de l'Ebre

Amb aquesta primera edició a Riba-roja d'Ebre i un nou camp de treball a Pinell de Brai, que se sumen als projectes de la Fatarella i Alfara de Carles, les Terres de l'Ebre dupliquen l'oferta i les places ofertades en el marc d'aquest programa respecte al 2016. Així, aquest estiu una vuitantena de joves podran gaudir de les activitats al nostre territori. A tot Catalunya hi ha 54 camps i un total de 1.152 places ofertades.

El període de preinscripcions per als camps de treball és del 10 al 18 d'abril a través del web www.jove.cat. Les places s'adjudicaran en un sorteig que es farà el 20 d'abril.