Cercar en aquest blog

4/07/2017

Barcelona beu Terra Alta

Un dels principals reptes dels cellers de la Terra Alta, que competeixen amb productes de gamma mitjana-alta, és la limitada presència en els canals de restauració, wine bars i botigues especialitzades de Barcelona si es compara amb d'altres DO catalanes. Per aquest motiu es va definir un Pla d'Acció en el marc del Projecte "Treball a les 7 comarques" "Terra Alta +", per tal que ajudés a apropar els vins de la Terra Alta de gamma mitjana alta a aquests canals, especialment a Barcelona ciutat.

Aquesta acció anomenada "Terroir" o de "Gamma mitjana-alta" és seguida per un nombre important de cellers de la Terra Alta i consisteix essencialment en l'aposta per la creació i producció de vins d' alta gamma, on la qualitat és l'aspecte central sobre el qual es planteja l'oferta del vi com a producte i la tria del raïm i el procés de vinificació són factors essencials.

Aquests productes també es diferencien en el mercat per tenir un nivell de preus més elevats, així com pels reconeixements rebuts per la seva qualitat: puntuacions en guies de prestigi "Punts Parker", etc. o premis en concursos a nivell local i internacional.

L'"Estratègia de gamma mitja-alta" requereix, doncs, d'un producte amb molt valor afegit i un bon posicionament en el mercat.

En aquest sentit el passat dia 16 de març a Verol Vinateria es va fer un tast/maridatge per a clients de la vinateria. Els cellers participants van ser: Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Bernaví i Celler Cal Menescal. Arran de les sinèrgies creades, Verol Vinateria organitza una visita enoturística a la Terra Alta per al proper dia 25 de maig.

L' enfocament que es treballa en aquesta acció és el de proximitat. Establir una relació de proximitat entre els cellers i els establiments per tal que ambdues parts es coneguin, es puguin intercanviar impressions referent als vins que es fan a la Terra Alta, es pugui generar interès pels vins de la Terra Alta per part pels professionals d'aquests establiments a Barcelona.

Avui 7 d' abril a la Vinacoteca es fa la "Jornada de portes obertes de la Terra Alta". Els cellers participants: Lafou, Pagos de Híbera, Agricola Sant Josep, celler Barbara Fores i
Celler Xavier Clua.

Certament, cada cop se'n troben més de vins de la Terra Alta a Barcelona i l' interès és creixent, però cal més recorregut en promoció i comunicació, característiques, trets 
diferencials i les principals varietats utilitzades.

El projecte "Treball a les 7 Comarques" - Terra Alta + és subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i realitzat des del Consell Comarcal de la Terra Alta.