Cercar en aquest blog

4/03/2017

Bona acollida de la primera edició de ‘Fira Actiu Natura’ de Móra la Nova, amb més d’un miler de visitants i la representació del 60% del sector


Centenars de persones han participat aquest passat cap de setmana en la primera edició de Fira Actiu Natura, organitzada per l'Ajuntament de Móra la Nova. El regidor de Turisme, Jordi López, ha valorat que "després de  la bona acollida tant de públic, aproximadament un miler de visitants,  com d'expositors, el 60% de les empreses del sector de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, la primera edició de Fira Actiu Natura ha cobert sobradament les nostres expectatives. Fem un balanç molt positiu, per la qual cosa ja té una segona edició assegurada, és a dir, que ha vingut per a quedar-se i per a créixer, perquè hem tingut també suport institucional d'ajuntaments, del consell comarcal i de la Diputació". López ha afegit que "feia falta un certamen així, ja que en les nostres comarques més properes no hi havia una fira d'aquestes característiques, que posi en valor els atractius i els actius tant turístics, com patrimonials i sobretot de natura". A més, segons López, "la fira ha permès crear sinergies entre els participants. Contactes de negoci directes i indirectes, que era una altra de les fites que ens havíem marcat".

Pel que fa al miler de visitants, han vingut principalment de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona, però també del Baix Aragó, Lleida i Castelló. Gairebé la meitat d'aquests visitants, un 40%, eren professionals del sector que buscaven fer contactes per a futures col·laboracions.

Fira Actiu Natura s'ha celebrat entre dissabte i diumenge amb una oferta d'una vintena d'expositors, majoritàriament d'empreses i institucions públiques, que oferien les seves activitats de lleure actiu en espais naturals i lligats als recursos turístics i patrimonials, principalment de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, però també de comarques veïnes. Al llarg dels dos dies també s'han realitzat diverses activitats complementàries, com rutes amb segway i amb bicicleta, visites comentades al nucli antic de la població, passejades per la vora del riu per a conèixer la flora i fauna, un rocòdrom infantil, presentacions de llibres... El certamen ha comptat enguany com a ajuntament convidat, amb Benifallet, per l'oferta d'activitats turístiques que ofereix.

L'encarregat d'inaugurar la fira, dissabte al matí, va ser el president de Patronat de Turisme, Martí Carnicer, que va donar tot el seu suport al nou certamen valorant que s'ha fet una aposta per un sector de futur com és el turisme.