Cercar en aquest blog

4/24/2017

El conseller Jané presideix la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Terres de l'Ebre


foto

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presidit avui la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial de les Terres de l'Ebre. Enguany, s'han atorgat 167 felicitacions a membres del cos de Mossos d'Esquadra, altres cossos policials i la societat civil en reconeixement a actuacions meritòries, 31 de les quals per l'actuació en l'accident de Freginals.

 

El conseller d'Interior, que ha començat felicitant els condecorats i a les seves famílies, també ha tingut paraules per tots aquells que van treballar en el tràgic accident de Freginals "no oblidaré mai aquells dies, veure els pares de les víctimes plorant i alhora agraint la feina feta pels cossos d'emergències, és un moment que sempre recordaré".

 

Durant el seu discurs, Jané ha destacat la bona feina que fan els Mossos d'Esquadra i ha posat en valor les bones dades delinqüencials a les Terres de l'Ebre. "En 5 anys els fets delinqüencials  s'han reduït un 25% quan al conjunt del país han baixat un 10%". "Això passa en un territori simbòlic perquè va ser l'última part del país on es van desplegar els mossos" ha afegit.

 

Jané també ha tingut paraules de reconeixement per dos nous comissaris de la Regió "vull aprofitar per felicitar a dos nous comissaris d'aquestes terres, Rafael Comas que avui ens acompanya i Xavier Monclús, ara a càrrec de la Regió Policial de Ponent".

 

El conseller d'Interior ha recordat les promocions internes que s'han fet al cos durant aquet últim any i la nova convocatòria aprovada la setmana passada pel Govern de la Generalitat de 500 nous agents. Jané ha avançat que hi haurà noves convocatòries "volem arribar a tenir 18.300 Mossos d'Esquadra l'any 2020".

 

El titular d'Interior ha aprofitat l'acte d'avui per  reclamar, un cop més, la Junta de Seguretat de Catalunya, "tenim l'ordre del dia fixat, he parlat amb el ministre i la seva voluntat és celebrar-la, hem ofert cinc dates i estem esperant resposta". "La seguretat no pot esperar, és una urgència" ha insistit.

 

Per la seva banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat la coordinació i el treball conjunt de tots els cossos policials. "És un dels llocs del país on considero que es fa de forma exemplar aquesta coordinació". "Agraïm aquesta col·laboració" ha dit. En aquest sentit, Bel també ha afegit que "la percepció de la seguretat a Tortosa és bona i això és gràcies a l'esforç dels professionals i seguirem per aquest camí, seguirem perseverant". L'alcalde també ha explicat que s'està fent un esforç per millorar els recursos humans.

 

167 felicitacions en reconeixement a actuacions meritòries

 

Pel que fa a les felicitacions cal destacar les individuals atorgades a la periodista Fàtima Llambrich pel llibre "Sense cadàver" i a Eduard Mallén, cap de secció de Seguretat Industrial, Energia i Activitats Radioactives i Extractives per la seva col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra. Així mateix també cal destacar les 31 felicitacions atorgades per la tasca realitzada durant l'accident de Freginals, als Hospitals Verge de la Cinta, la Clínica Terres de l'Ebre i l'Hospital Comarcal d'Amposta, així com al responsable de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre, Miquel Alonso, entre d'altres.