Cercar en aquest blog

4/26/2017

El pont de l'1 de maig es presenta ple d'activitats a Riba-roja d'Ebre

Aquest proper cap de setmana llarg l'agenda de Riba-roja d'Ebre està farcida de propostes culturals i d'oci que faran gaudir del municipi tant veïns com visitants. En concret, dissabte hi ha una programada una obra de teatre a l'aire lliure, diumenge es presenta en societat la nova Unió de Comerç i Serveis de Riba-roja, i dilluns tindrà lloc la 30a edició del ja tradicional Dia de la Clotxa, organitzat per l'Associació de Dones.

Bladé, de la Ribera a Mèxic

El mirador de la Pena acull, dissabte 29 d'abril a les 19 hores, la representació de l'obra Bladé, de la Ribera a Mèxic, una proposta teatral de la productora audiovisual i d'arts escèniques EndinsArt. Es tracta d'un muntatge que té en Artur Bladé el seu fil conductor: un home que estimava molt la seva terra i ho expressa sobre el paper tan commovedorament que, en llegir-ho, t'enamora.

Aquest amor és la base d'aquest espectacle i, gràcies als seus textos, el públic s'endinsa també en el seu exili, on mostra aquest amor per la seva terra i, alhora, s'allunya el seu dolor. Un monòleg amb música en directe que arriba directament al cor i commou. Una iniciativa cultural que es va estrenar a Benissanet i que fa gira d'assaig obert per tots els pobles de la comarca.

Es reactiva la Unió de Comerç i Serveis

Després de gairebé 20 anys sense Unió de Comerciants, diversos establiments riba-rojans s'han posat les piles i han recuperat l'entitat, amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. La llavor de tot plegat van ser les xerrades organitzades des de la regidoria i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, que van fer que els comerciants del municipi es comencessin a plantejar que calia rellançar l'entitat. "Volem que el nostre sigui un poble viu, comercialment i en tots els àmbits, perquè creiem que és molt important oferir tot tipus de serveis als nostres veïns per tal de fer-los la vida més agradable i fàcil, i apostant pel comerç de proximitat", exposen.

Una Unió de Comerç i Serveis que farà el seu primer acte aquest diumenge 30 d'abril, a partir de les 19 hores i a la plaça del Forn. Una jornada festiva en què hi haurà parades de més d'una desena d'establiments del poble que mostraran i vendran els seus productes, a més de música de jazz en directe, a càrrec d'Alfonso Montuenga, i també un espai reservat als més petits, amb pintures i dibuixos. I amb un final de festa sorpresa que requerirà la col·laboració dels assistents!

Des del consistori, Josep Maria Piñol, regidor de Promoció Econòmica, assegura que "val la pena intentar visualitzar una oferta conjunta tant de cara al poble com de cara a visitants i pobles veïns", per tal de "generar vincles amb el turisme i el teixit associatiu i, així, consolidar un calendari d'esdeveniments al municipi que facin guanyar caliu". A més, amb la festa de diumenge, "s'espera que es puguin sumar més empreses a l'entitat", conclou.

30è Dia de la Clotxa

Per culminar el cap de setmana, dilluns 1 de maig tindrà lloc la 30a edició de la Festa de la Clotxa, organitzada per l'Associació de Dones del municipi amb la col·laboració de l'Ajuntament. Una entitat que va ser pionera a la comarca en preparar una clotxada popular, una iniciativa que després es va estendre a altres municipis riberencs.

Com sempre, la festa començarà a les 10 del matí i tindrà lloc a la zona d'esbarjo de la Societat de Pesca "La Carpa", on hi haurà servei de bar i on els riba-rojans i riba-rojanes es menjaran la típica clotxa elaborada a partir d'un panet rodó, al qual se li treu la molla per omplir-lo amb dos tomàquets escalivats, una sardina, alls i un bon raig d'oli.

Pel que fa als tiquets, valen cinc euros i es poden comprar, fins dijous 28 d'abril, a les oficines municipals, al Forn Montserrat, a la Llibreria-papereria Anna i a la Llibreria-merceria Montse. En anteriors edicions s'han arribat a servir més de 400 clotxes.

A més, i mantenint també l'estructura dels darrers anys, l'Associació de Dones de Riba-roja ha preparat el 22è concurs de paelles coincidint amb la Festa de la Clotxa.