El Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre ha estat guardonat als Premis Cartavi 2016 i l'establiment s'ha situat entre els quinze que tenen millors cartes de vi de tot Catalunya.
L'acte de lliurament dels Premis Cartavi va tindre lloc el 3 d'abril de 2017 al Palau de Pedralbes i va ser presidit per la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'AVC, Valentí Roqueta, entre d'altres personalitats del sector.
El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l'avaluació s'ha fet diferenciant els restaurants per categories: "A", identifica els restaurants de més de 40 euros; "B", els restaurants d'entre 20 i 40 euros; i "C" els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents:
A les comarques de Tarragona
Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta
Finalistes: Can Batista de Sant Carles de la Ràpita i l'Antic Molí d'Ulldecona
Categoria B: El Cairat, de Falset
Finalistes: Hostal Sport de Falset i Nou Moderno de Vilalba dels Arcs
Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre
Finalistes: Al Costat del Museu del Vendrell, Xivarri Tasca de Reus i Can Josep de Bot
A les comarques de Lleida
Categoria A: La Boscana, Bellvís
Finalista: L'Estel de la Mercè de Lleida
Categoria B: Lo Pons, de Pons
Finalistes: Casa Masover de Buira, La Huerta de Lleida i Resquitx de Golmés
Categoria C: 2007 Restaurant de la Fuliola
Finalistes: L'Era del Salasse de Salàs de Pallars i La Cabana d'En Geli de Solsona
A les comarques de Girona
Categoria A: Vicus de Pals
Finalistes: La Calèndula de Regencós i Es Portal Hotel Gastronòmic de Pals
Categoria B: Llevataps de Girona
Finalistes: Bocam de Figueres; Mas Romeu de Lloret de Mar i La Quadra de Maçanet de Cabrenys
Categoria C: Cal Músic de Figueres
Finalistes: Macabeu de Palamós i Brots de Vi de Girona
A les comarques de Barcelona
Categoria A: Ospi, Sallent
Finalistes: Restaurant L'Ó de Sant Fruitós del Bages; Cal Ton de Vilafranca i Ca l'Ignasi de Cantonigrós
Categoria B: El Cigró d'Or, Vilafranca del Penedès
Finalistes: L'Era d'Arenys de Munt; Hostal Abad Cisneros de Monestir de Montserrat; Vinnari d'Igualada
Categoria C: La Gurmeteria, de Terrassa
Finalistes: Restaurant Diagonal de Pineda de Mar; Clos d'En Pep de Sant Pere de Riudebitlles i Il Picarolo de Sant Sadurní d'Anoia
A Barcelona ciutat
Categoria A: Windsor
Finalistes: La Taberna del Clínic i Roca Moo
Categoria B: La Llavor dels Orígens
Finalistes: Topik, Restaurant 2254
Categoria C: Ajoblanco
Finalistes: Taperia Princesa i l'Anxoveta
Enguany, a més, es va lliurar el Premi Cartavi especial al reconegut sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca de Girona.
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana amb l'objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors, restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. CARTAVI compta amb la col·laboració de l'INCAVI, de l'Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.
L'acte de lliurament dels Premis Cartavi va tindre lloc el 3 d'abril de 2017 al Palau de Pedralbes i va ser presidit per la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'AVC, Valentí Roqueta, entre d'altres personalitats del sector.
El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l'avaluació s'ha fet diferenciant els restaurants per categories: "A", identifica els restaurants de més de 40 euros; "B", els restaurants d'entre 20 i 40 euros; i "C" els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents:
A les comarques de Tarragona
Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta
Finalistes: Can Batista de Sant Carles de la Ràpita i l'Antic Molí d'Ulldecona
Categoria B: El Cairat, de Falset
Finalistes: Hostal Sport de Falset i Nou Moderno de Vilalba dels Arcs
Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre
Finalistes: Al Costat del Museu del Vendrell, Xivarri Tasca de Reus i Can Josep de Bot
A les comarques de Lleida
Categoria A: La Boscana, Bellvís
Finalista: L'Estel de la Mercè de Lleida
Categoria B: Lo Pons, de Pons
Finalistes: Casa Masover de Buira, La Huerta de Lleida i Resquitx de Golmés
Categoria C: 2007 Restaurant de la Fuliola
Finalistes: L'Era del Salasse de Salàs de Pallars i La Cabana d'En Geli de Solsona
A les comarques de Girona
Categoria A: Vicus de Pals
Finalistes: La Calèndula de Regencós i Es Portal Hotel Gastronòmic de Pals
Categoria B: Llevataps de Girona
Finalistes: Bocam de Figueres; Mas Romeu de Lloret de Mar i La Quadra de Maçanet de Cabrenys
Categoria C: Cal Músic de Figueres
Finalistes: Macabeu de Palamós i Brots de Vi de Girona
A les comarques de Barcelona
Categoria A: Ospi, Sallent
Finalistes: Restaurant L'Ó de Sant Fruitós del Bages; Cal Ton de Vilafranca i Ca l'Ignasi de Cantonigrós
Categoria B: El Cigró d'Or, Vilafranca del Penedès
Finalistes: L'Era d'Arenys de Munt; Hostal Abad Cisneros de Monestir de Montserrat; Vinnari d'Igualada
Categoria C: La Gurmeteria, de Terrassa
Finalistes: Restaurant Diagonal de Pineda de Mar; Clos d'En Pep de Sant Pere de Riudebitlles i Il Picarolo de Sant Sadurní d'Anoia
A Barcelona ciutat
Categoria A: Windsor
Finalistes: La Taberna del Clínic i Roca Moo
Categoria B: La Llavor dels Orígens
Finalistes: Topik, Restaurant 2254
Categoria C: Ajoblanco
Finalistes: Taperia Princesa i l'Anxoveta
Enguany, a més, es va lliurar el Premi Cartavi especial al reconegut sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca de Girona.
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana amb l'objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors, restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. CARTAVI compta amb la col·laboració de l'INCAVI, de l'Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.