Cercar en aquest blog

4/04/2017

El Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre, entre les quinze millors cartes de vi de restaurants de Catalunya

El Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre ha estat guardonat als Premis Cartavi 2016 i l'establiment s'ha situat entre els quinze que tenen millors cartes de vi de tot Catalunya.

L'acte de lliurament dels Premis Cartavi va tindre lloc el 3 d'abril de 2017 al Palau de Pedralbes i va ser presidit per la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'AVC, Valentí Roqueta, entre d'altres personalitats del sector.

El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l'avaluació s'ha fet diferenciant els restaurants per categories: "A", identifica els restaurants de més de 40 euros; "B", els restaurants d'entre 20 i 40 euros; i "C" els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents: 

 
A les comarques de Tarragona

Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta

   Finalistes: Can Batista de Sant Carles de la Ràpita i l'Antic Molí d'Ulldecona

Categoria B: El Cairat, de Falset 

   Finalistes: Hostal Sport de Falset i Nou Moderno de Vilalba dels Arcs

Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre

   Finalistes: Al Costat del Museu del Vendrell, Xivarri Tasca de Reus i Can Josep de Bot


A les comarques de Lleida


Categoria A: La Boscana, Bellvís 

   Finalista: L'Estel de la Mercè de Lleida


Categoria B: Lo Pons, de Pons 

   Finalistes: Casa Masover de Buira, La Huerta de Lleida i Resquitx de Golmés


Categoria C: 2007 Restaurant de la Fuliola

   Finalistes: L'Era del Salasse de Salàs de Pallars i La Cabana d'En Geli de Solsona


A les comarques de Girona

Categoria A: Vicus de Pals

   Finalistes: La Calèndula de Regencós i Es Portal Hotel Gastronòmic de Pals

Categoria B: Llevataps de Girona 

   Finalistes: Bocam de Figueres; Mas Romeu de Lloret de Mar i La Quadra de Maçanet de Cabrenys

Categoria C: Cal Músic de Figueres 

   Finalistes: Macabeu de Palamós i Brots de Vi de Girona


A les comarques de Barcelona

Categoria A: Ospi, Sallent 

   Finalistes: Restaurant L'Ó de Sant Fruitós del Bages; Cal Ton de Vilafranca i Ca l'Ignasi de Cantonigrós

Categoria B: El Cigró d'Or, Vilafranca del Penedès 

   Finalistes: L'Era d'Arenys de Munt; Hostal Abad Cisneros de Monestir de Montserrat; Vinnari d'Igualada

Categoria C: La Gurmeteria, de Terrassa

   Finalistes: Restaurant Diagonal de Pineda de Mar; Clos d'En Pep de Sant Pere de Riudebitlles i Il Picarolo de Sant Sadurní d'Anoia


A Barcelona ciutat

Categoria A: Windsor 

   Finalistes: La Taberna del Clínic i Roca Moo


Categoria B: La Llavor dels Orígens 

   Finalistes: Topik, Restaurant 2254


Categoria C: Ajoblanco 

   Finalistes: Taperia Princesa i l'Anxoveta 


Enguany, a més, es va lliurar el Premi Cartavi especial al reconegut sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca de Girona. 

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana amb l'objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors,  restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. CARTAVI  compta amb  la col·laboració de l'INCAVI, de l'Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.