Cercar en aquest blog

4/25/2017

El Senat dóna suport a la candidatura de l'arquitectura de 'Pedra en sec' com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat a proposta d'Esquerra


La comissió de Cultura del Senat ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la moció d'Esquerra Republicana que insta el govern espanyol a expressar el seu suport a la candidatura internacional de l'arquitectura de 'Pedra en sec' com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El text reclama també que el govern espanyol treballi de manera conjunta amb el conjunt d'Administracions Públiques per impulsar aquesta candidatura.

El senador Bernat Picornell, encarregat de defensar la iniciativa, ha remarcat que "la 'Pedra en sec' és un element per entendre com les persones han transformat el medi físic, és una técnica ancestral i clarament present en el nostre territori, tant pel que fa al principat de Catalunya com a les Illes Balears i al País Valencià. De fet, el senador republicà ha recordat que només a Catalunya s'han inventariat més de 12.000 construccions d'aquest estil.