Cercar en aquest blog

4/26/2017

ERC Ribera d’Ebre reclama una empresa pública del CATSALUT que gestioni l’Hospital de Móra d’Ebre

 
Els alcaldes, les alcaldesses i la resta d'electes d'Esquerra Republicana de la Ribera d'Ebre han comparegut avui dimarts davant
dels mitjans de comunicació per reclamar 'que el Servei Català de la Salut (CatSalut) s'ocupi de la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, mitjançant una empresa pública i a partir del 2018, que és quan acaba l'actual conveni amb SAGESSA'.
 
Des d'ERC Ribera d'Ebre s'ha volgut posar de manifest que el fet que un ajuntament gestioni l'Hospital és un model de gestió fallit, insuficient i problemàtic, i que aquest model en què l'Hospital de Móra depèn de Reus ha comportat un dèficit d'inversions i de manteniment de les infraestructures hospitalàries i ha empitjorat les condicions laborals dels treballadors, les especialitats i els professionals de l'Hospital Comarcal. Els republicans han recordat que 'els diners per a l'Hospital de Móra hi eren, el CatSalut els transferia en concepte de serveis, atenció, inversions, manteniments i amortització, però han fet cap a un fons de reserva que ha servit per tapar amb deficiències els forats de mala gestió de Reus'. De fet, es continua reclamant la imperiosa necessitat que SAGESSA i el conglomerat dependent de l'Ajuntament de Reus facin les inversions que demanen el Comitè d'Empresa i les institucions del territori, unes inversions que fan molta falta a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i que haurien d'estar fetes abans que acabi l'any i el conveni de gestió actual.
 
Per tant, vist el que ha passat els darrers anys, els electes d'Esquerra Republicana a la Ribera d'Ebre han fet 'una demanda molt clara: s'ha de crear una empresa pública del CatSalut integrada al Sistema Nacional de Salut Català per tenir una sanitat pública i de qualitat a la República Catalana'.
 
ERC-Ribera d'Ebre té clar que 'aquesta empresa pública ha de tenir a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre tant els òrgans de govern i direcció com els de gestió i administració' perquè és l'únic hospital que és propietat del CatSalut a les Terres de l'Ebre. 'Cal que aprofitem les potencialitats dels hospitals; per tant, volem hospitals en xarxa, centrats en especialitats i que puguin servir a tot el territori. Ara ens trobem davant d'aquesta oportunitat històrica de bastir les bases d'un model hospitalari propi de les Terres de l'Ebre, que sigui de referència al país'. Caldrà 'un òrgan en què els alcaldes puguin fer-ne el seguiment i traslladar les demandes als gestors de l'empresa pública' del CatSalut que gestioni l'hospital, han defensat.