Cercar en aquest blog

4/18/2017

Salvador: 'Agraïm al president del Consell de Seguretat Nuclear que avui hagi constatat sobre el territori la deficiència d'algunes infraestructures per poder aplicar el PENTA'


El passat 20 d'octubre de 2016, durant la compareixença de Fernando Marti Scharfhausen, president del Consell de Seguretat Nuclear, a la Comissió d'Indústria i Energia del Congrés, el diputat republicà Jordi Salvador li va demanar que visités les zones nuclears d'Ascó i Vandellòs per conèixer de primera mà les deficiències de les infraestructures i els mitjans previstos en el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA). El senyor Marti es va comprometre a fer aquesta visita i, avui, acompanyat del diputat Salvador i el senador Miquel Aubà, ha visitat la zona de la central d'Ascó.
 
Salvador ha manifestat que 'estem molt satisfets que, per primera vegada, el president del Consell de Seguretat Nuclear hagi vingut al territori a conèixer en quina situació es troben les infraestructures i els mitjans que són necessàries per aplicar amb efectivitat els plans d'emergència nuclear exteriors de la central d'Ascó, malgrat saber que en alguns casos aquestes mancances no són competència del seu àmbit'.
 
El diputat ha afegit que 'agraïm al president del Consell de Seguretat Nuclear que hagi constatat sobre el territori la deficiència que presenten algunes infraestructures i mitjans per poder aplicar de manera efectiva el PENTA. Estem convençuts que la trobada ha estat profitosa i desitgem que es puguin revertir algunes de les deficiències que se li han plantejat'.
 
El president Fernando Marti, durant el matí, s'ha entrevistat amb els alcaldes de Flix, Móra la Nova i la Torre de l'Espanyol, els quals li han exposat les deficiències en les infraestructures de telecomunicacions i, en concret, l'escassa o nul·la cobertura de telefonia mòbil que pateixen diverses zones de municipis propers a la central d'Ascó. També li han exposat les deficiències que presenta la línia ferroviària R-15 i el problema que suposa el tancament de l'estació de tren de Móra la Nova, lloc de concentració i evacuació de la població en cas d'emergència segons el PENTA. D'altra banda, i com a paradigma de la deficiència de les infraestructures necessàries per aplicar el PENTA, ha visitat la inacabada carretera que finalitza al pont de Riba-roja d'Ebre i que hauria de continuar fins a Almatret, per esdevenir una via d'evacuació cap al nord en cas d'emergència. La visita del president del Consell ha acabat amb una visita a la central d'Ascó després de reunir-se, al migdia, amb diferents alcaldes de la zona.