Cercar en aquest blog

4/25/2017

Unió de Pagesos trasllada als grups del Congrés les propostes per recuperar els preus de la fruita dolça


Unió de Pagesos traslladarà demà i els pròxims dies en reunions amb els representants dels grups del Congrés de Diputats a Madrid les propostes del sindicat amb l'objectiu de recuperar els preus en origen del sector de la fruita dolça.

 

Per al sindicat, l'increment dels preus de retirada de fruita dolça, anunciat per la Comissió Europea (CE), i pel qual es modifica el reglament de l'Organització Comuna de Mercats (OCM) de productes agraris, previstos al juny, també s'hauria d'incorporar a les mesures excepcionals de retirades del mercat que prepara la CE per fer front a la crisi generada a causa del veto rus.  

 

Unió de Pagesos demana celeritat a les institucions europees per tal que es puguin començar a fer servir els nous preus de retirada, així com en les mesures per fer front al veto rus que té intenció de prorrogar la Comissió Europea.

 

El sindicat va adreçar una carta al comissari d'Agricultura al febrer en la qual demanava, entre altres mesures, l'ampliació de retirada de poma, ja que considera insuficients les 3.015 tones addicionals autoritzades per la CE per a l'Estat espanyol, tot i que el comissari es va reafirmar en mantenir-les.

 

Unió de Pagesos considera que el Ministeri hauria d'autoritzar el mecanisme de pagament amb espècies per tal que aquestes tones addicionals de poma es poguessin destinar a beneficència, ja que permetria poder retirar producte fresc ràpidament. No poder disposar d'aquest mecanisme és la causa de que fins el 23 d'abril només s'hagin pogut retirar 1.221 tones de poma en fresc, un 39% de les 3.015 autoritzades.

 

El sindicat també defensarà l'articulació d'un ajut d'estat per poder establir un segon Pla de reconversió de la fruita, amb l'objectiu de fer més competitives les plantacions de poma i pera i poder continuar modernitzant les de préssec i nectarina. En aquest sentit, Unió de Pagesos recorda que gràcies al primer Pla de reconversió, Espanya ha esdevingut el primer país exportador de préssec i nectarina de la UE.

 

Unió de Pagesos mantindrà demà reunions al Congrés, a les 12 h amb Jaume Moya, de En Comú Podem; a les 16.30 h amb Antoni Postius, del PDeCAT; a les 17.30 h amb Xavier Eritja, d'ERC, i també durant el matí amb Compromís. Les reunions amb els representants del PP, PSOE i Ciutadans tindran lloc el 4 de maig.