Cercar en aquest blog

5/27/2017

Agricultura es compromet amb la promoció i divulgació de la Producció Integrada d'aliments


Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada
Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha presidit avui la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada (CCPI), que s'ha celebrat a Lleida. En el decurs de la reunió, la consellera s'ha compromès a donar suport a les estratègies de futur presentades pel CCPI per a millorar el coneixement i la valorització de la producció integrada d'aliments. Així, el departament d'Agricultura acompanyarà el CCPI en les iniciatives i accions necessàries per impulsar i desenvolupar la producció integrada.
 
El Consell Català de la Producció Integrada treballa per promoure a Catalunya aquest sistema de producció d'aliments, basat en l'ús de mètodes avançats de lluita biològica per al control de plagues i malalties, combinat amb l'ús de tècniques tradicionals basades en l'ús d'agroquímics, per obtenir productes d'una gran qualitat i alhora plenament sostenibles. A més, s'encarrega de garantir que els productes etiquetats amb el distintiu de la producció integrada compleixen les normes que regulen aquesta producció. Aquests productes s'identifiquen amb la marieta, que és el distintiu de la producció integrada a Catalunya.
 
El compromís d'avui se suma al suport que el Departament d'Agricultura ja dóna a la Producció Integrada i que l'any 2016 es va concretar en 4,7M€ en ajuts destinats a aquest tipus de producció, que van rebre 2.056 beneficiaris, i 359.234 € per a 1.335 beneficiaris, en concepte de participació i promoció dels programes de qualitat.
 
Actualment, a Catalunya hi ha 2.476 productors de producció integrada i 108 elaboradors. Aquest tipus de producció compta amb 46.431 hectàrees. Els cultius majoritaris són la fruita dolça, amb 17.537h., que representa el  36,49% de la superfície total de fruita dolça de Catalunya, i l'olivera ,amb 14.222 h., que representa el 12,29% de la superfície total d'olivera a Catalunya. La demarcació de Lleida és la que concentra la gran majoria d'aquestes hectàrees.