Cercar en aquest blog

5/02/2017

Ampliem la mirada amb els tallers de diversitat sexual i prevenció d’assetjament LGTBIfòbic

A partir de l'aprovació de la Llei catalana 11/2014, de 10 d'octubre, es pretén garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La diversitat sexual i de gènere es vol fer visible més que mai, des d'una perspectiva  positiva, entenent-la com una riquesa i un valor social que s'ha de promoure i defensar.

 

La necessitat de realitzar accions per prevenir l'assetjament a les persones per la seva condició sexual, queda patent quan surten a la llum notícies o successos d'agressions o discriminacions a persones per expressar lliurement la seva sexualitat.

 

Des dels serveis comarcals de Joventut del Montsià, l'any passat es van començar a impartir tallers educatius per a promoure el coneixement sobre la diversitat sexual, amb l'apoderament del col·lectiu LGTBI a fi de prevenir conductes d'assetjament i discriminatòries.

 

Aquest any, a partir de la petició dels diferents centres educatius de la comarca s'han realitzat en el que portem d'any, 12 tallers, en els quals han participat uns 300 joves. En la seva totalitat, els joves atesos estan cursant primer d'ensenyament secundari obligatori. La col·laboració activa de l'alumnat en les activitats i dinàmiques proposades ha fet possible que aquests tallers s'hagin realitzat de forma satisfactòria per a tots.