Cercar en aquest blog

5/04/2017

Arrenca l’ExtincióFest a Lo Pati, un certamen multidisciplinari sobre l’extinció d’espècies i l’autodestrucció humana


La conferència L'art és un combat. El combat vol l'art de Joan Maria Minguet (Cornellà de Llobregat, 1958), professor d'Història de l'Art Contemporània i d'Història del Cinema a la Universitat Autònoma de Barcelona donarà el tret de sortida demà a les 6 de la tarda de l'ExtincióFest, una nova proposta impulsada per Lo Pati-Centre d'Art-Terres de l'Ebre, i dirigida per l'activista i narrador ampostí Oriol Fuster i que vol fer reflexionar a través d'experiències artístiques diverses sobre l'extinció d'espècies al planeta i la pròpia autodestrucció humana. "Que les Terres de l'Ebre siguem Reserva de la Biosfera, un reconeixement molt potent a nivell d'excepcionalitat mediambiental, ens dóna la responsabilitat de reflexionar sobre aquests temes i anar més enllà dels plantejaments imperants", apunta Fuster. "Les actuals dinàmiques econòmiques i socials ens porten a carregar-nos el planeta i a autodestruir-nos a nosaltres mateixos com espècie. L'expressió artística pot ser una eina per plantejar reflexió i és en les comunitats espontànies que generen espais com un festival que poden iniciar-se accions o pràctiques de canvi", afegeix.

L'ExtincióFest ha agafat com a logotip el rellotge de sorra dins d'un cercle que és el símbol de la campanya internacional sobre l'extinció, i es celebrarà els dies 5 i 6 de maig a Lo Pati. Hi haurà set actuacions, entre elles concerts com el que oferiran Maria Arnal i Marcel Bagèspresentant el seu nou treball 45 Cerebros y 1 Corazón, o la cantant algueresa Claudia Crabuzza, que també presenta disc, Com un soldat,premi Tenco del 2016 al millor àlbum italià en llengua minoritària; i espectacles de petit format i poesia com Alcohols, de Núria Martínez-Vernis i Martí Sales. Pel que fa a les xerrades hi haurà els periodistes musicals Nando Cruz i Luis Costa, especialistes en dos estils musicals pràcticament extingits, l'indie i el bacalao (que punxarà Luis Bonías, un dels mítics Djs valencians).

L'entrada és mitjançant un tiquet de col·laboració de 5€ que dóna accés a tots los actes diaris, excepte l'esmorzar i el vermut musical del dissabte que són d'accés lliure.