Cercar en aquest blog

5/31/2017

Comença terres Catalunya i terres LAB analitzant com la comunicació audiovisual construeix identitat per difondre els nous destins turístics

Primera jornada de terres Catalunya - INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, Turisme i Cinema terres LAB. El director general de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement, Octavi Bono, ha estat l'encarregat d'inaugurar-lo aquest matí tot destacant el fet que aquest doble esdeveniment es celebri a Tortosa i les Terres de l'Ebre. "Enguany és l'Any Internacional del Turisme Sostenible i aquest territori pot aportar molt en aquest àmbit", ha assenyalat Bono, tot precisant que el congrés terres LAB és especialment interessant perquè pot ajudar a entendre com la comunicació audiovisual influeix en els destinataris. "Els últims anys hi hagut un trànsit molt important. S'ha passat de transmetre contingut turístic a transmetre emocions", ha afegit Bono.

Tant el terres Catalunya com el terres LAB han nascut amb voluntat de futur i així ho ha manifestat el coordinador del congrés Jordi Tresserras, del ‎Laboratori de Patrimoni, Turisme Cultural y Creativitat (LABPATC) de la Universitat de Barcelona, tot precisant que el congrés vol ser una plataforma d'àmbit europeu i iberoamericà per reflexionar sobre com els films, els documentals o fins i tot els videojocs poden influir en els usuaris a l'hora de viatjar

Una cinquantena de persones vinculades al sector turístic principalment s'han inscrit de moment al congrés que ha començat aquest matí i continuarà fins demà a la tarda. En aquesta primera jornada hi hagut una taula rodona sobre Paisatge, Natura, Cultura i Televisió, en la qual han exposat els seus projectes Xavier Brichs del programa Catalunya Experience de TV3; Alejandro Novella, de Recomiendo Chile un projecte audiovisual que promociona Xile posant èmfasi en la cultura i la identitat cultural del país; i Norbert Porta de Sciencedocu, una productora de documentals de natura. En aquesta taula rodona s'ha posat èmfasi en l'ús de les noves tecnologies en el sector audiovisual a l'hora de donar punts de vista nous a nivell d'imatge i també de la importància de mostrar la identitat cultural i social dels destins turístics.

Aquesta tarda continuarà el congrés amb les intervencions d'Eugeni Osàcar de l'Escola de Turisme de la Universitat de Barcelona; i els professors Pere Parramón, de la Universitat de Girona; i Xavier Medina de la UOC que parlaran de l'impacte del cinema en els destins turístics. Avui també començaran les projeccions de les pel·lícules seleccionades a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa, a partir de les 7 de la tarda.