Cercar en aquest blog

5/17/2017

El Consell Comarcal acull el lliurament del premi del VIII Concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre del CERE

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, presidirà aquest divendres el lliurament del premi del VIII Concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre que atorga anualment el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE). Un esdeveniment en el qual l'acompanyaran el president de l'entitat, Joan Josep Duran, així com l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol. 

Enguany, el jurat del certamen està format per Teresa Castelló, Pere Muñoz i Àngels Pérez, tots ells professors. Un jurat que ha seleccionat els tres treballs finalistes d'entre els nou que es van presentar, i que tractaven temes com el riu, el petit comerç, els fons europeus o les tradicions riberenques. Els finalistes són "La gent de la riuada" i "Estudi del poema L'aiguat", de l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre, i "L'herència mediambiental de Flix", de l'Institut de Flix. 

Durant l'acte, els autors dels treballs faran una breu exposició del treball i el jurat determinarà in situ qui és el guanyador. Durant el temps en què es reuneixi el jurat, hi haurà una actuació musical, a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música de Móra d'Ebre. Tal com s'especifica a les bases, el treball guanyador obtindrà una beca del CERE en una categoria especial juvenil per valor de 250 €, i la subscripció com a soci o sòcia del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre durant dos anys, que consisteix a rebre gratuïtament a casa les publicacions que l'entitat editi durant dos anys a partir de la data d'atorgament dels premis. 

Els dos treballs amb premi de reconeixement rebran una beca de 50 € i la subscripció com a soci o sòcia del CERE durant dos anys. A més, els tres treballs seran publicats a la pàgina web del CERE. El concurs és una iniciativa del CERE per tal de divulgar treballs de recerca redactats per al crèdit de síntesi de Batxillerat que tractin algun tema relacionat amb la Ribera d'Ebre.