Cercar en aquest blog

5/16/2017

El diputat Salvador demana al Govern espanyol ‘descobrir el pastís’ del cas Castor


 
Aquest matí, durant la Comissió d'Energia del Congrés, el diputat Jordi Salvador ha demanat al Govern espanyol 'descobrir el pastís del cas Castor' i ha recordat que, amb aquest objectiu, 'el passat mes de juliol, Esquerra Republicana va registrar al Congrés la petició de crear una Subcomissió d'Investigació sobre el projecte Castor', com ja havia fet en l'anterior legislatura.
 
La intervenció del diputat s'ha produït arran del debat d'una Proposició no de Llei presentada pel grup Podem sobre les indemnitzacions derivades de l'extinció de la concessió de l'explotació del magatzem de gas Castor. Salvador, que ha donat suport a la Proposició, ha manifestat que el Castor 'és l'exponent més clar de la connivència que ha existit durant anys entre els principals partits polítics i l'oligarquia empresarial que fa negocis a cop de BOE des de la llotja d'un determinat camp de futbol'.
 
El diputat republicà vol 'que s'investiguin i es determinin les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor. I també cal que assumeixin responsabilitats els dirigents que van determinar indemnitzar els constructors del magatzem de gas'. Segons ell, seria una mostra de bona salut democràtica que en seu parlamentària es pogués auditar políticament, tècnicament i econòmicament tot el procés de tramitació, autorització i indemnització del Castor.
 
Salvador ha qualificat el Castor com 'un dels fracassos polítics i econòmics més grans dels governs del regne d'Espanya', a la vegada que ha denunciat la 'manca de transparència' que hi ha hagut.
 
El diputat republicà ha acabat la seva intervenció demanant un canvi d'actitud del Govern espanyol i que el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, atengui la petició de l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, i visiti els municipis afectats pels terratrèmols, escolti la ciutadania i expliqui què faran a partir d'ara per desmantellar el Castor.