Cercar en aquest blog

5/27/2017

El port de la Ràpita és el primer de l'Estat en disposar d'un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics Tesla


Imatge presentació punt de recàrrega Tesla
El port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), a través de la dàrsena esportiva Sant Carles Marina, s'ha convertit en el primer port esportiu de tot l'Estat en disposar d'un punt de càrrega per a vehicles elèctrics de la marca Tesla. A més, la instal·lació ha col·locat un segon punt de càrrega per a tot tipus de cotxes elèctrics que disposin d'un connector tipus "2 mennekes". Aquesta acció s'emmarca en la política de qualitat i medi ambient  de Ports de la Generalitat i de Sant Carles Marina, per impulsar la mobilitat elèctrica, l'estalvi energètic i la sostenibilitat al port de la Ràpita i, alhora,  propiciar l'arribada de nous turistes al municipi.
 
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el conseller de Sant Carles Marina, Àlex Balletbó, i el gerent de Sant Carles Marina, Nicolás González, entre d'altres directius, ha assistit avui a la posada en funcionament de les noves instal·lacions al port de la Ràpita.
 
6% de vehicles elèctrics matriculats
El Govern català prioritzarà els propers anys l'impuls del vehicle elèctric per instaurar un model energètic més sostenible. L'empresa pública Ports de la Generalitat i la societat Sant Carles Marina se sumen a aquesta iniciativa amb la instal·lació de dos punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en el port de la Ràpita. El vehicle elèctric no genera emissions ni contaminació acústica. És més eficient i  redueix la dependència energètica dels derivats del petroli.
A Catalunya, l'any  2016 es van matricular 1.139 turismes elèctrics, una xifra que, tot i que només representa el 6% del total de matriculacions realitzades, va doblar les dades de l'any anterior, en què es van matricular 663 turismes elèctrics.
 
 
Dos punts de recàrrega
 
Les noves instal·lacions disposen de dos punts de recàrrega i dues places d'estacionament. Una plaça i un carregador són exclusivament per a vehicles elèctrics de la marca Tesla, l'únic dispositiu d'aquesta marca que hi ha al port i a la Ràpita. Així mateix, la segona plaça i l'altre carregador són per a tot tipus de cotxes elèctrics que tinguin un connector tipus "2 mennekes".
 
Un valor afegit
 
Des d'aquesta setmana el port de la Ràpita forma part del mapa europeu de Tesla. A partir d'ara, els usuaris de vehicles elèctrics Tesla que viatgin per la Mediterrània, quan connectin el navegador per veure en el mapa de Tesla on hi ha punts de recàrrega, trobaran les instal·lacions de Sant Carles Marina. Això suposa l'arribada d'un nou tipus de turisme, preocupat pel medi ambient, que sabrà apreciar un entorn tant preuat com les Terres de l'Ebre, declarades per la Unesco com a Reserva de la Biosfera per la seva riquesa paisatgística, la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i el seu model de conservació de la biodiversitat.
 
La recàrrega d'un vehicle elèctric dura de dues hores a dues hores i mitja. Mentrestant, els usuaris del vehicle podran fer turisme, tastar l'oferta gastronòmica de la Ràpita, anar de compres o gaudir de la zona. Així, l'activitat donarà un nou valor afegit al port i al municipi i ajudarà a dinamitzar l'economia local.