Cercar en aquest blog

5/24/2017

El repte d'educar en la igualtat.


 
L'Associació de Famílies LGTBI (FLG) celebra els dies 2, 3 i 4 de juny de 2017 una gran Trobada de Famílies LGTBI a Sant Carles de la Ràpita (Terres de l'Ebre).
 
Històricament, aquestes trobades bianuals han estat imprescindibles per a les famílies de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, perquè ofereixen possibilitats de coneixença i apoderament que no tenen en els seus entorns socials habituals. Perquè les famílies lgbti arreu del territori no sempre troben oportunitats d'intercanvi i interacció amb altres famílies LGTBI.
 
"Per a les nostres filles i fills és una cita amb la igualtat, amb el respecte, amb la seguretat, que de vegades els manquen a ells i a les nostres  famíllies", assenyala Katy Pallàs, Presidenta de l'FLG.
 
La invisibilitat del seu model familiar a escoles i instituts; la negació de l'orientació sexual dels seus pares i mares, tractat com a tabú; la falta d'oportunitats per a expressar el valor que té allò diferent i allò igualitari, i un llarguíssim etcètera que la societat binària s'està perdent, són coses que seguiran existint mentre no s'inclogui de forma definitiva la diversitat afectiva-sexual i familiar en tots els àmbits, però especialment en l'educatiu.
Per tot això, durant aquestes jornades posaran damunt de la taula el repte d'educar en la igualtat. Els acompanyaran experts en aquesta matèria i professionals de la docència que  estan duent a terme experiències tant en l'educació primària com en la secundària, com per exemple la Dra. Elly Barnes (Educate & Celebrate, UK); Mirta Lojo (Xarxa d'Escoles per la Igualtat Ajuntament Barcelona); Dr. Ignacio Pichardo (Universidad Complutense de Madrid);       Dra. Núria Solsona Pairò (Grup de Treball Interdisciplinar Projecte Plurals) i Eloi Biosca (autor de "Per la corda fuixa"); entre d'altres. Posaran en comú todes les idees i dibuixaran una ruta a seguir per tal de fer escoltar la seva veu.
 
Les famílies LGBTI i les seves filles i fills són un nou repte per a la societat, són motor de canvi social.