Cercar en aquest blog

5/12/2017

Els conreus extensius i l'ametller centren les properes jornades tècniques de referència del PATT 2017

                              
 
La directora general d'Agricultura i de Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Teresa Masjuan, presentarà el proper dimarts, 16 de maig, a les 9:45 hores, la 'XVI Jornada Intercomarcal de conreus extensius', que se celebrarà al camp d'assaig finca El Marcè, de Santa Eulàlia de Riuprimer, i que s'inscriu dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017.
 
L'objectiu de la jornada és transferir i divulgar informació pràctica al sector productor i alhora intercanviar experiències i opinions que puguin resultar d'utilitat en una millor gestió de les explotacions extensives. Així, aquesta XVI Jornada Intercomarcal de conreus extensius pretén transferir al sector productor els resultats de la recerca que es realitza en conreus extensius a Catalunya, i en ella s'hi podrà veure el nou material vegetal de cereal d'hivern (blat, ordi, sègol) i de pèsol proteaginós, i es farà especial èmfasi en la protecció fitosanitària del cereal d'hivern. També s'abordarà la problemàtica dels incendis durant la recol·lecció i la manera de fer-hi front.
 
L'endemà dimecres 17 de maig, l'Escola Agrària Mas Bové, a Constantí, acollirà la jornada tècnica 'Aquapònia, un sistema de producció agrària i piscícola sostenible amb l'entorn', que el director general de Pesca i Afers Marítims del DARP, Sergi Tudela, presentarà a les 16:00 hores.
 
El món va decididament cap a una gestió sostenible i respectuosa dels recursos naturals. L'augment de població i la seva incidència en el medi ambient fa que, ara més que mai, l'optimització de la gestió d'aquests recursos sigui una necessitat. Així, tècniques mixtes de producció d'aliments com l'aqüapònia, el biofloc, o els sistemes de recirculació de l'aigua s'estan implantant a nivell internacional amb molt bons resultats. Catalunya no es vol quedar enrere en aquest repte, i és per aquest motiu que la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP, en col·laboració amb l'Escola Agrària de Mas Bové organitzen aquesta jornada per a divulgar i estimular aquests tipus d'accions al territori.
 
El director general d'Alimentació, Qualitats i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol, serà l'encarregat de presentar dijous vinent, 18 de maig, a les 9:00 hores, la 'IX Jornada de l'ametller', que tindrà lloc a al Finca experimental de l'IRTA i Escola Agrària de Les Borges Blanques.
 
D'altra banda, el mateix dijous 18 de maig, també a les 9:00 hores, el director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré, presentarà la VIII Jornada Comarcal de conreus herbacis 'Rotacions en cultius extensius; pèsol i colza', que es desenvoluparà a la sala d'actes de Coperal, a Santa Coloma de Queralt. Dissabte, dia 20 de maig, Xifré presentarà, a les 11h, la jornada 'El tast d'oli d'oliva verge extra', a la sala de Plens de l'Ajuntament d'Almoster.