Cercar en aquest blog

5/05/2017

L'Associació de Dones serveix 400 clotxes en el 30è Dia de la Clotxa de Riba-roja d'Ebre

L'1 de maig ha tornat a ser dia de festa a Riba-roja d'Ebre, amb la celebració de la Festa de la Clotxa. Un esdeveniment organitzat des de l'Associació de Dones, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi, que enguany ha arribat a la 30a edició.

Es tracta d'un dia molt especial per a l'entitat, que va ser pionera a la comarca en preparar una clotxada popular, i és que any rere any la cita es consolida al calendari de centenars de riberencs. De fet, aquesta vegada es van tornar a esgotar els tiquets i es van servir 400 clotxes, assolint les expectatives de l'organització.

Com sempre, la festa va començar a les 10 del matí a la zona d'esbarjo de la Societat de Pesca "La Carpa", un indret que es va omplir de gom a gom de riba-rojans i riba-rojanes, i també veïns d'altres municipis de la comarca, que es van menjar la tradicional clotxa.

22è concurs de paelles

Després de les clotxes, el protagonisme va passar a les paelles, amb la 22a edició del concurs d'aquest plat. Hi van participar més de 30 grups, una xifra que supera la d'anys anteriors. Pel que fa als guanyadors, el primer lloc va ser per la paella cuinada per Hans, un suís casat amb una riba-rojana; el segon, per la de la colla d'Ivan Gallego; i el tercer per la de Carlos Bianes. Es dóna el cas que tots tres són de fora de Riba-roja, però es van emportar el mèrit de ser els millors cuiners de la jornada.