Cercar en aquest blog

5/31/2017

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre estrena nova senyalització per afavorir un entorn més saludable sense fum

Avui dia 31 de maig és el Dia Mundial Sense Tabac i el centre realitza diverses activitats per sensibilitzar la població dels perjudicis que el tabac té per la salut L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ha estrenat avui la nova senyalització com a Hospital Sense Fum, que indica més clarament que, d'acord amb la llei, està prohibit fumar no només a l'interior del centre hospitalari sinó també a tots els espais exteriors que l'envolten, així com als seus jardins interiors. 

Aquesta iniciativa, que coincideix amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, ha comptat amb la presència del regidor de Sanitat de Móra d'Ebre, Sr. Raúl Oliván, l'equip directiu del centre i un bon nombre de professionals i usuaris. A més, al vestíbul de l'Hospital s'ha ubicat una taula informativa on s'han ofert consells per deixar de fumar i s'han realitzat enquestes per conèixer els hàbits tabàquics de la població. El Dia Mundial Sense Tabac està impulsat per l'Organització Mundial de la Salut i amb el lema d'enguany "El tabac, una amenaça per al desenvolupament" es vol cridar l'atenció sobre com la indústria del tabac compromet el desenvolupament sostenible de tots els països. 

A Catalunya encara fumen gairebé 1,5 milions de persones de 15 anys o més i les morts atribuïbles al tabaquisme continuen baixant, però són més de 24 cada dia, fins al punt que 1 de cada 6 morts es relaciona amb el consum de tabac. D'altra banda, el bon nivell d'acompliment de la prohibició de fumar en llocs públics es manté i 9 de cada 10 persones declaren gaudir d'un entorn sense fum.