Cercar en aquest blog

5/10/2017

L’ICF finança 748 empreses de les Terres de l’Ebre per un import de 85 milions d’euros


En els darrers cinc anys, l'Institut Català de Finances (ICF) ha finançat 748 pimes i autònoms de les Terres de l'Ebre per un import global de 85 milions d'euros.

 

L'entitat financera pública catalana ha donat a conèixer aquestes dades a Tortosa, en el marc d'una jornada que ha organitzat a la seu de la Cambra de Comerç -conjuntament amb la delegació del Govern-, per presentar al teixit empresarial de la demarcació els productes i instruments financers que té a la seva disposició per finançar inversions, circulant i capital.

 

La sessió l'han obert el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José M. Chavarria, el tinent d'alcalde de Noves tecnologies, Promoció Econòmica, Comerç i Fires de Tortosa, Emili Lehmann, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Pallarès i el conseller delegat de l'ICF, Josep Ramon Sanromà.

 

El conseller delegat de l'ICF ha explicat que "som aquí per explicar què és l'ICF, què fem i com ho fem". Precisament aquesta jornada a Tortosa, forma part de tot un conjunt de presentacions que l'ICF està duent a terme arreu de Catalunya, per explicar i apropar l'entitat financera pública catalana a tot el teixit empresarial del país.

 

Sanromà ha explicat que l'ICF és "el banc públic especialista en aportar finançament addicional a les empreses i empresaris de Catalunya", i que en els darrers anys "el Govern ha impulsat canvis legislatius i organitzatius  per tal que l'entitat pugui actuar com a banc públic d'inversions i finançament, a imatge i semblança d'un centenar d'institucions financeres públiques que operen arreu d'Europa". "El nostre objectiu" ha dit, "és contribuir al creixement econòmic de les Terres de l'Ebre, i de tot el país".

 

Posteriorment, la directora general d'Inversions Creditícies i Risc de l'ICF, Anna Àlvarez, ha presentat als assistents els productes i instruments financers que l'entitat té a disposició de les empreses i emprenedors, entre els que destaquen els préstecs -per a inversió i circulant-, els avals i la inversió en capital risc. Els principals valors dels productes de l'ICF són "el finançament a llarg termini, la diversificació del risc, que no incorporen la contractació de cap tipus de producte addicional i que s'adapten al llarg del cicle vital de l'empresa", ha destacat.

 

 

 

 

 

 

També ha explicat altres línies de finançament que l'ICF ha llançat al mercat conjuntament amb alguns departaments de la Generalitat i amb condicions preferents per a sectors concrets com la indústria, l'agricultura, l'economia social i la cultura, entre d'altres.

 

Posteriorment, el gerent de Flexotroquel, Josep M. Julià i el director general d'Ous Roig, han explicat les seves experiències en matèria de finançament, i en concret, les solucions de finançament que l'ICF els va aportar per tirar endavant el seu projecte.

 

Assessorament individualitzat

 

Un cop finalitzades les presentacions, l'equip comercial de l'ICF ha atès de manera individualitzada una quinzena d'empreses que han sol·licitat assessorament per tal d'estudiar les seves necessitats de finançament i els seus projectes.

 

L'ICF compta amb un delegat comercial a la demarcació de Terres de l'Ebre per apropar la seva oferta de finançament a les empreses ebrenques; les assessora en l'anàlisi de les seves necessitats financeres i  les acompanya durant tot el procés.