Cercar en aquest blog

5/30/2017

Lo Pati enceta el juny amb un nou concert del cicle OUT.SIDE i la proposta “Natura d’interior” com a prèvia del passeig “Els Ports, Natura i Art”


Música drone i reflexions sobre com intervenir des del punt de vist artístic la natura. Aquesta és la doble proposta de Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre per aquest primer cap de setmana de juny. Així aquest dissabte, 3 de juny, el centre d'art viurà el segon concert del cicle OUT.SIDE - Concerts de noves músiques a centres d'art contemporani, un cicle del qual també participa l'Arts Santa Mònica, de Barcelona; el Tecla Sala, de l'Hospitalet de Llobregat; i La Panera, de Lleida. Aquesta vegada l'OUT.SIDE portarà fins a Amposta We are drone, una experiència acústica única a través d'una atípica mescla de percussió, teclats, samplers i sintetitzadors modulars, creada per dues formacions, CrossingLines i Frames Percussion, que s'uneixen per presentar una proposta conjunta de música drone, un estil musical que es caracteritza per mantenir diverses notes i acords en el temps, creant un magma sonor de delicades sonoritats. El concert s'inicia amb la peça Schraffur del compositor suís Fritz Hauser, construïda a partir de fregar un gong amb diferents vaquetes. L'actuació a Lo Pati serà el dissabte, 3 de juny a les 20 hores.

D'altra banda, diumenge, 4 de juny, hi haurà l'activitat Natura d'interior, una proposta a càrrec de Maria Pons contraposada a la segona edició del projecte Els Ports, Natura i Art de Sergi Quiñonero. Així, si Quiñonero planteja una sèrie d'intervencions efímeres i land art dins el parc natural dels Ports que reflexionen sobre quina és la relació entre l'home i la natura des d'un punt de vista artístic; Maria Pons proposa aquesta mateixa reflexió però amb una intervenció dins el mateix centre d'art. "Una experiència basada en la natura però dins d'un escenari urbà per instar a la gent a reconsiderar la seua experiència amb la natura", apunta Pons citant a l'artista danès Olafur Eliasson.  Aquesta activitat, que tindrà lloc a les 11:30 del matí, requereix una participació activa del públic, ja que se'ls proposarà accedir al centre d'art amb els ulls tapats com si fossin cecs o fent de pigalls. A l'interior hi haurà una instal·lació sensorial que cadascú podrà experimentar d'una manera diferent i després posar-ho en comú. La idea és que aquesta activitat serveixi de prèvia de la segona edició d'Els Ports, Natura i Art que es farà el proper diumenge 11 de juny a l'itinerari del Racó de la Corretja als Ports d'Horta de Sant Joan. Tres quilòmetres amb diverses instal·lacions d'art efímer al llarg del recorregut.