Cercar en aquest blog

5/20/2017

Munté: "El camí per assolir reptes i somnis col·lectius és treballar entre tots des de la màxima unitat"


Jocs Internacionals Populars
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha explicat que la tasca que s'ha portat a terme "des la màxima unitat i col·laboració" ha fet possible que la candidatura presentada per Tortosa fos la guanyadora per acollir els Jocs Esportius Populars Internacionals l'any 2019. En aquest sentit, l'ha posat d'exemple per mostrar que "el camí per assolir reptes i somnis col·lectius és treballar entre tots des de la màxima unitat". Munté ha fet aquestes declaracions durant la presentació d'aquest esdeveniment esportiu que tindrà lloc d'aquí dos anys a les Terres de l'Ebre.
 
La titular de Presidència ha remarcat el "gran impacte" que aquests jocs tindran per al país ja que "ens ajudaran a ubicar-nos més i millor en el context internacional". I ho farà, ha explicat, tant en beneficis tangibles, relacionats amb la promoció econòmica i l'àmbit turístic, així com intangibles. En aquest sentit, s'ha referit als "valors de l'esport amateur" que serviran per consolidar l'esport popular inclusiu que "volem que arribi a tothom i no deixi ningú de banda".
 
Munté ha assegurat que és "perfectament compatible" la potenciació de l'esport d'alt nivell i d'alt rendiment amb "assegurar la pràctica esportiva per a tothom". D'aquesta manera, ha agraït la tasca de la Unió de Consells Esportius de Catalunya que "s'esforcen per difondre els valors de l'esport i els hàbits saludables". En aquest punt, ha recordat l'Olimpíada Popular que s'havia de celebrar a Catalunya l'any 1936 però que va quedar estroncada per l'inici de la Guerra Civil. "Aquests valors eren importants l'any 1936 i ho continuen sent ara", ha reblat.
 
La consellera ha explicat que aquests jocs populars permetran la "convivència de diferents cultures i l'intercanvi d'experiències" i ha recordat que Catalunya és una "terra d'acollida, on hi tenen cabuda totes les persones vinguin d'on vinguin, amb respecte de les seves llengües i creences". Munté també ha remarcat el "suport" que el Govern, a través del departament de la Presidència i la Secretaria General de l'Esport, ha prestat a aquest esdeveniment esportiu.