Cercar en aquest blog

5/03/2017

Paüls es prepara per celebrar la Festa de la Cirera amb unes previsions de collita més bones que l’any passat

Amb unes previsions de collita més bones que l'any passat, l'Ajuntament de Paüls presenta el programa de la XIV Festa de la Cirera, que tindrà lloc el 3 i 4 de juny, i el Mercat de la Cirera, que es farà el 28 de maig. Arran de l'èxit aconseguit l'any passat, l'Ajuntament ha decidit mantenir l'aposta de celebrar la festa de la cirera en dos caps de setmana consecutius, així com la ruta de tapes i el servei gratuït de taxi des de la zona d'aparcaments fins l'entrada de la fira. El cartell de la Festa de la Cirera de Paüls ha estat encarregat al pintor local Domingo Basco.

Entre els atractius que presenta enguany el programa d'actes de la Fira, destaca l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que interpretaran temes del seu nou disc "No tinc diners", dissabte 3 de juny a la nit a la Plaça Major, i la recreació teatral de Paüls al segle XIII, que en la seva primera edició va ser tot un èxit.

L'últim diumenge de maig, dia 28, es farà el Mercat de la Cirera i una jornada solidària on s'han programat diferents actes amb l'objectiu de recaptar fons per a la Lliga contra el càncer de les Terres de l'Ebre. 

I el primer cap de setmana de juny, com marca la tradició, es celebrarà la Festa de la Cirera de Paüls. Un dels plats forts d'aquesta edició serà la recreació teatral al carrer de l'historia de Paüls al segle XIII, que tindrà lloc dissabte al voltant de les 20 hores. Al finalitzar es farà un sopar popular i actuarà Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Diumenge es farà una demostració de cuina amb cirera a càrrec de la pastissera Dolors i una tirada de pinyols de cirera. Per tancar la Fira, després de la Trobada de Jotes, es faran dos sortejos: un entre tots els participants de la Ruta de Tapes que hagin completat tot el circuit i un altre, el premi del qual serà el pes del guanyador en cireres, que es farà entre tots els visitants que hagin comprat una caixa d'aquesta fruita a la fira.

L'alcalde de Paüls, Enric Adell, explica que "mantenim l'aposta de dos caps de setmana, ja que l'any passat va anar molt bé. També la jornada solidària, però aquest any els fons recaptats aniran a la Lliga contra el Càncer de les Terres de l'Ebre". Destaca que "hem volgut portar un grup musical de referència del territori, perquè culturalment la festa de la cirera també l'hem de potenciar". També afegeix que "apostem clarament per beneficiar els productors i negocis locals. Tenim una cirera de les més buscades del país i la fira és el millor moment de poder-la comprar".