Cercar en aquest blog

5/05/2017

Protecció Civil de la Generalitat explica com elaborar el Document Únic de Protecció Civil Municipal als tècnics de l'administració local de les Terres de l'Ebre


Imatge de la jornada

Els Serveis Territorials de Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l'Ebre han realitzat avui a Tortosa la penúltima sessió dels tallers per explicar l'elaboració del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) als ajuntaments, consells comarcals, empreses externes i membres de la Diputació de Tarragona.

 

Els tallers han estat basats en 3 sessions presencials durant els mesos de març, abril i maig, i han anat dirigits al personal tècnic de 16 ajuntaments (La Sénia, Ginestar, Sant Jaume, Sant Carles de la Ràpita, Bot, Garcia, Móra d'Ebre, Vinebre, Deltebre, Ulldecona, l'Ampolla, Ascó, Tivissa, La Palma d'Ebre, Tivenys, Camarles), consells comarcals (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta), la Diputació de Tarragona i 2 empreses externes que s'encarreguen d'elaborar els d'Alfara de Carles i Alcanar.

 

L'objectiu del taller és facilitar totes les eines i informació necessària, a més d'intercanviar experiències, per tal que tots els tècnics acabin elaborant el DUPROCIM del seu municipi abans de l'estiu. Per tant, es tracta d'un impuls important per a l'actualització i posada al dia dels plans municipals de protecció civil del territori. A les Terres de l'Ebre la pràctica totalitat de municipis està elaborant el DUPROCIM o tenen encomanada la seva elaboració.

 

A més, a les Terres de l'Ebre hi ha la previsió de què al mes de juny hi hagi 24 DUPROCIM elaborats i preparats per iniciar els tràmits d'homologació. Així, les tasques de suport que desenvolupa el Servei Territorial de Protecció Civil a l'administració local suposarà l'elaboració de més del 50% de DUPROCIMs de les Terres de l'Ebre.

 

Els tallers consten de tres sessions presencials en què s'analitza per a cadascun dels riscos de protecció civil les àrees d'afectació i els elements vulnerables a considerar i l'estructura i operativa municipal per fer-hi front. També es presenten casos exemplars d'implantació per tal que els tècnics els puguin posar en pràctica al seu municipi.

 

Cal recordar que l'elaboració del DUPROCIM va sorgir amb l'objectiu de  facilitar i fer més àgil l'elaboració i tramitació dels plans d'emergència. Així, i mitjançant el Decret 155/2014, es va establir que els municipis haurien d'elaborar i homologar tots els plans d'emergència del seu municipi en un sol document, el DUPROCIM.