Cercar en aquest blog

5/05/2017

REUNIÓ DE FLIXNET AMB L’AJUNTAMENT DE FLIX EL DIA 7 D’ABRIL DE 2017

El passat 7 d'abril vàrem reunir-nos amb l'ajuntament: hi eren presents l'alcalde Marc Mur i dos regidors més (Francesc Barbero, Albert Mani). Per part de la Plataforma Flixnet: Òscar Gonzàlez, Alexandra López i Olga Poblet. Ens van explicar com està la situació de l'extracció dels fangs contaminats, les accions que estan duent a terme i les trobades amb les diferents administracions que han realitzat i d'altres trobades que tenen en l'agenda. 

Actualment només existeix una comissió de seguiment relativa a la descontaminació de sòl que esperen sigui extensiva a la descontaminació de l'embassament. A la comissió es defineixen protocols d'actuació però sembla ser que la comunicació amb l'ARC i ERCROSS no és tan fluida com hauria. La següent data de la comissió fou pel 26 d'abril a la seu de l'ARC de Barcelona. 

Per part nostra, els vàrem explicar el per què de la creació de la Plataforma i l'objectiu principal: vetllar per la salut de tots els flixancos/es i pel respecte al medi que ens envolta, especialment durant la segona extracció dels fangs contaminats (tenint en consideració també el benestar en temes de seguretat i salut dels treballadors de l'obra, ja que ara coneixem les irregularitats de la 1a fase d'extracció). 

Fou una trobada en la que vam posar de manifest, uns i altres, que compartim molts objectius comuns , així com que hi ha voluntat de col·laboració. Per tant vam acordar reunir-nos periòdicament per estar informats de com avança la segona extracció i de les accions que s'aniran duent a terme per part de les dues parts. 

Plataforma FlixNet