Cercar en aquest blog

5/30/2017

Torna el concurs musical A XALAR! de JERC Ebre amb Xeic i Mascarats

Les JERC Terres de l'Ebre celebren per cinquè any consecutiu el concurs musical A Xalar! L'objectiu d'aquest concurs és promocionar els grups novells de les Terres de l'Ebre, les comarques del Matarranya, el Priorat i el Baix Maestrat, així com la nostra música, llengua i cultura. El concurs d'aquest any tindrà lloc al Poliesportiu Municipal de Móra la Nova el dissabte 17 de juny a les 23.30 h.
 
BEAC, de la Sènia, i Setrill, de la Ribera d'Ebre, són els grups que s'han inscrit al concurs. Entre els dies 22 i 27 de maig, els seguidors del festival van votar via Facebook quin seria l'ordre d'actuació dels concursants. El resultat va ser el següent: BEAC actuarà en primer lloc i Setrill qui clourà el concurs.
 
Per primera vegada, i per celebrar la cinquena edició del concurs, la comissió organitzadora va decidir tancar la nit amb dos grups convidats: Mascarats i Xeic. Mascarats van ser els guanyadors de la primera edició de A Xalar! A més, el grup ha presentat treball discogràfic aquest any: Trencarem l'imaginari. Xeic, per la seua banda, també estrena el seu setè disc: La nit és nostra. El tancament anirà a càrrec d'un DJ amb música catalana d'actualitat.
 
El grup guanyador competirà a la gran final del concurs de grups novells Música Jove de l'Acampada Jove 2017, que tindrà lloc el 13, 14 i 15 de juliol a Montblanc. El guanyador d'aquesta final té com a premi obrir, l'any vinent, el Festival de l'Acampada Jove a l'escenari principal.
 
A més, durant la tarda d'aquesta mateixa festa, les JERC faran un acte sobre la problemàtica dels refugiats amb la presència de  la diputada republicana Ana Surra; la historiadora i voluntària en un camp de refugiats Sara Espinós i el president de l'ONG Provocant la Pau, Joan Reverté. Serà a les 18.30 h al Casal de Móra la Nova.