Cercar en aquest blog

5/11/2017

Trobada Agricultura 3 CC.AA. al Territori Sénia Es reuneixen amb la Taula del Sénia i l’Associació

Els responsables dels Departaments d'Agricultura o Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó han visitat avui les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia i han tingut reunions de treball amb la Mancomunitat de la Taula del Sénia i l'Associació Territori Sénia. 

De València han assistit Francisco Rodríguez (Secretari General d'Agricultura) i Antoni Lozano (Assessor de la Consellera Elena Cebrián), de Catalunya David Mascort (Secretari General del Departament) i Ferran Grau (Director del Servei a les Terres de l'Ebre) i d'Aragó Ignacio Magaña (Assessor del Conseller Joaquín Olona). Per la Mancomunitat Alfons Montserrat (President), Tere Adell (Gerent) i Xus Querol (Administració) més els Alcaldes i regidors dels 3 pobles visitats: Núria Ventura i Cati Brusca (Ulldecona), Javier Ferrer i Albert Siset (Traiguera) i Domingo Tolós i Ismael Vilanova (la Jana). Per l'Associació el President Jaume Antich i els representants dels molins productors i envasadors d'oli d'oliveres mil·lenàries: Roser Albiol (Acomont), Guillermo Vea i David Pla (Alboredes), Fernando Tolós i José M. Ortí (C. Cervol), Balbino Pastor (C. Godall), Víctor Anglés (C. Càlig), Guillermo Dellà (A. V. Dellà) i Amador Peset (B. Peset). 

S'ha començat la visita al Museu d'oliveres mil·lenàries de l'Arión (Ulldecona), admirant les magnífiques oliveres del recorregut i acabant a la 'Farga de l'Arión', l'olivera datada més antiga del món (1.703 anys) i tenint una primera reunió de treball. També s'ha visitat el Museu d'oliveres mil·lenàries Pou del Mas (la Jana), recorrent l'itinerari senyalitzat, on destaquen oliveres com 'la de les Parelles' que va obtenir el Premi AEMO a la millor olivera monumental d'Espanya al 2014. Al mig de les 2 visites, a les instal·lacions del molí d'oli de la Cooperativa Cervol (Traiguera), s'ha fet la reunió conjunta de tots: representants dels 3 Governs autonòmics (Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana), Mancomunitat de la Taula del Sénia i Associació Territori Sénia. Ha començat Alfons Montserrat donant la benvinguda i seguidament Tere Adell ha presentat els resultats de la collita 2016 de la Marca de Garantia "Aceite Farga Milenaria", que tot i la sequera de l'estiu passat han segut bastant positius. A continuació han intervingut diversos representants dels molins demanant una major col·laboració de les administracions. Els 3 dirigents autonòmics s'han compromés a estudiar estes peticions per al futur.