Cercar en aquest blog

5/03/2017

Una quinzena d’establiments riberencs, el doble que l’any passat, se sumen a Benvinguts a Pagès



Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. A la Ribera d'Ebre ja s'hi han apuntat onze explotacions agràries: Agrobotiga La Masrojana, Biopaumerà, Cherrieco, Formatgeria Laura, L'Argatà, La Cistella de l'Ebre, La Granja de Flix, Les Àrgoles, Los Bordissets de la Rafaela, Molí de Rué i Somper.

També s'hi ha sumat el restaurant Hostal Gastronòmic La Creu, així com quatre allotjaments: 7 de Ribera, Ca la Maria, Càmping i alberg Tivissa i  Casa del Castell. Finalment, hi ha la possibilitat de fer una visita a la Reserva Natural de Sebes per conèixer pràctiques agroecològiques de conservació de la biodiversitat i el paisatge d'oliveres centenàries i de producció d'oli i mel.

Impuls al turisme d'interior i rural

Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d'arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra. Així mateix, uns 200 allotjaments  d'arreu del país s'afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran un menú ideat especialment per a l'ocasió, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s'oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

Una segona edició de Benvinguts a Pagès que coincideix amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona Pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l'any passat -quan les explotacions agràries d'arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants- i que augmentarà el nombre de famílies que s'organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l'oferta del Benvinguts a Pagès.

Tot plegat, és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d'Empresa i Coneixement -a través de l'Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. A més, enguany la Setmana Bio s'incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments se celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que tindrà lloc del 3 al 9 de juny de 2017.