Cercar en aquest blog

5/03/2017

Unió de Pagesos trasllada demà als grups del Congrés del PP, PSOE i Ciutadans les propostes per recuperar els preus de la fruita dolça

Unió de Pagesos traslladarà demà a la tarda, en reunions amb els representants dels grups del PP, PSOE i Ciutadans al Congrés de Diputats a Madrid, les propostes del sindicat per tal de recuperar els preus en origen del sector de la fruita dolça, tal com va fer el 26 d'abril amb els grups de En Comú Podem, PDeCAT, ERC i Compromís.

 

Per al sindicat, l'increment dels preus de retirada de fruita dolça, anunciat per la Comissió Europea (CE), i pel qual es modifica el reglament de l'Organització Comuna de Mercats (OCM) de productes agraris, previstos al juny, també s'hauria d'incorporar a les mesures excepcionals de retirades del mercat que prepara la CE per fer front a la crisi generada a causa del veto rus.  

 

El sindicat, que demana a la CE l'ampliació de retirada de poma, ja que considera insuficients les 3.015 tones addicionals autoritzades per la CE per a l'Estat espanyol, considera que el Ministeri hauria d'autoritzar el mecanisme de pagament amb espècies perquè aquestes tones addicionals es poguessin destinar a beneficència, ja que permetria retirar producte fresc ràpidament.

 

Unió de Pagesos també defensa l'articulació d'un ajut d'estat per poder establir un segon Pla de reconversió de la fruita, amb l'objectiu de fer més competitives les plantacions de poma i pera i poder continuar modernitzant les de préssec i nectarina.

 

D'altra banda, Unió de Pagesos assistirà demà al matí a Madrid a la jornada organitzada pel Ministeri Importància a Espanya de l'organització comú de mercats agraris per al sector de fruites i hortalisses, en la qual es farà un balanç de les organitzacions de productors. Unió de Pagesos defensa la concentració de l'oferta de producte tant per part de cooperatives grans com de petites organitzacions de productors.