Cercar en aquest blog

6/13/2017

Catalunya participa per primera vegada als World Sports Games

Un total de 32 esportistes representaran Catalunya a partir d'avui en la celebració dels World Sports Games que tenen lloc a Riga (Letònia). La delegació catalana prendrà part en l'esdeveniment esportiu a través dels Consells Esportius i ho farà en les competicions de natació, judo, tennis taula, bàsquet, atletisme i tennis. Aquesta és la primera ocasió que Catalunya pren part en els World Sports Games, una proposta esportiva de caire amateur que se celebra cada dos anys sota valors com la integració, la convivència i la tolerància.


sge

En total, s'espera que a partir d'avui siguin al voltant de 4.500 els esportistes que participin en l'esdeveniment representant a 37 països diferents. La inauguració dels jocs se celebrarà a partir de les 20h al pavelló Skonto de la capital letona. A partir d'aquí i fins el proper dissabte 17 de juny, es programen competicions en disciplines que van del bàsquet o el futbol als escacs passant per esports menys coneguts com el mamanet.

 

Prèviament, ahir al matí el president dels Consells Esportius, Jaume Domingo, va mantenir una trobada amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, per tal de tractar sobre els detalls de la participació catalana als jocs. Durant la trobada, Domingo va fer lliurament a Gerard Figueras de la samarreta amb què Catalunya prendrà part en els World Sports Games.

 

La delegació catalana, encapçalada pel propi president dels Consells Esportius; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès; la representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, presentarà aquest divendres la candidatura de Catalunya al comitè executiu de l'organització promotora dels World Sports Games, la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT). L'acte de tancament dels jocs, l'endemà dia 17, comptarà també amb la cerimònia de traspàs de la candidatura de Riga a la de Tortosa-Terres de l'Ebre.

 

Aquesta primera participació catalana en els World Sports Games precedeix a la celebració d'aquests jocs el 2019 a Tortosa-Terres de l'Ebre. La candidatura, promoguda pels Consells Esportius de Catalunya i l'Ajuntament de Tortosa amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i de la Diputació de Tarragona, s'imposava a les de països com Mèxic, Finlàndia o Israel. Donades les característiques dels propers jocs catalans, s'espera que aquests puguin atreure fins a 10.000 participants. A més de Tortosa, es comptarà amb les subseus d'Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.