Cercar en aquest blog

6/20/2017

El president Puigdemont inaugurarà demà dimecres a l'Ampolla la nova planta d'ozó del Consorci d'Aigües de Tarragona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà demà dimecres, 21 de juny, a l'Ampolla (Baix Ebre), la nova planta d'ozó del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). La planta, que substitueix el clor en el procés de potabilització, millora la qualitat de l'aigua, redueix l'impacte en el medi ambient  i suposa un estalvi econòmic de fins a 200.000 euros anuals. El cap del Govern estarà acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí.
 

El president Puigdemont iniciarà la seva estada a les Terres de l'Ebre a les 10.00 hores, amb una visita institucional a l'Ajuntament de l'Ampolla, on serà rebut per l'alcalde, Francesc Arasa, i altres membres del Consistori.
 

A les 10.30 hores, el president es desplaçarà a la seu del Consorci d'Aigües de Tarragona, per inaugurar la nova planta d'ozó, que s'ha construït en terrenys de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de l'Ampolla i que donarà servei als 62 ajuntaments i 26 indústries que formen part del Consorci. En total, 700.000 persones a l'hivern i prop d'1,5 milions durant els mesos d'estiu.

 
L'acte s'iniciarà amb la projecció d'un vídeo institucional del CAT. Posteriorment, el president visitarà la sala de control, acompanyat del president del Consorci, Albert Abelló; del director-gerent, Josep Xavier Pujol, i dels alcaldes de l'Ampolla, Tarragona i Reus, Francesc Arasa, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, entre altres autoritats. Un cop finalitzada la visita, el president acompanyat de la resta d'autoritats es desplaçarà a la nova planta d'ozó i descobrirà la placa commemorativa de la inauguració. L'acte es tancarà amb parlaments institucionals de l'alcalde de l'Ampolla, del president del Consorci i del president Puigdemont.

 

A les 12.15 hores el president farà una visita institucional a l'Ajuntament de Gandesa, on serà rebut pel seu alcalde, Carles Luz. Després de signar el llibre d'honor, el cap del Govern i els responsables municipals faran una breu visita al casc antic del municipi.

L'estada del president de a Generalitat a les Terres de l'Ebre es tancarà a Horta de Sant Joan. A les 13.15 hores el cap de l'Executiu farà una visita institucional a l'Ajuntament, acompanyat de l'alcalde, Joaquim Ferràs, i d'altres responsables municipals.

Posteriorment, a les 14.00 hores, el president inaugurarà el celler Les Vinyes del Convent, de l'empresari i viticultor Elies Gil. Es tracta del primer celler que es construeix a Horta de Sant Joan.

Després de visitar les instal·lacions i descobrir la placa commemorativa de la inauguració, hi haurà uns breus parlaments del propietari de la bodega, Elies Gil; de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, i del president Puigdemont. Acte seguit es donarà pas al dinar, durant el qual es presentaran les cinc referències vinícoles elaborades al celler, sota el paraigua de la denominació d'origen Terra Alta.