Cercar en aquest blog

6/14/2017

Estudiants del Màster en Espais Protegits repeteixen l'experiència de visitar els Parcs Naturals dels Ports i del Delta de l'Ebre


parc natural ports ebre
El Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre acullen aquests dies una trentena d'estudiants de nou països diferents –Mèxic, Colòmbia, Bolívia, Xile, Brasil, Equador, Guinea equatorial, Perú i Espanya– que estan cursant la 17a edició del Màster en Espais Naturals Protegits. Aquesta titulació gaudeix d'un ampli prestigi internacional com a programa que cobreix les necessitats formatives i d'especialització dels professionals de la gestió i conservació dels espais naturals protegits.
 
Des que va començar, l'any 2001, el programa inclou un viatge que ajuda a completar la formació dels estudiants i els planteja exercicis pràctics. Per a aquesta edició, que duu el lema "La Gestió activa en marxa", s'han preparat un seguit d'activitats i visites tècniques que els mostraran les actuacions de gestió i conservació que es porten a terme en aquests dos parcs.
 
Els estudiants estan visitant des d'aquest dimecres el Parc Natural dels Ports, on han pogut visitar el taller d'artesania de cera verge d'Arnes i trobar-se amb dones emprenedores locals a Prat de Comte, a la Terra Alta. Demà dijous coneixeran diferents actuacions i casos de gestió mentre realitzen una caminada pels Estrets. En aquesta zona se'ls proposarà un exercici de propostes d'ordenació de l'ús públic. També visitaran la cova Picasso i tindran l'oportunitat de conèixer una pedrera restaurada.
 
Sortides en bicicleta i en barca
 
El divendres i dissabte, es traslladaran al Parc Natural del Delta de l'Ebre on, entre d'altres activitats, tenen prevista una sortida en bicicleta i una altra en barca per conèixer ocells.
 
El divendres, durant el recorregut en bicicleta descobriran els principals aspectes humans i naturals d'aquesta zona humida – agricultura, caça, pesca, conservació, i gestió hidrològica–. Coneixeran la zona de la desembocadura de l'Ebre i el complex dunar del Garxal. Dissabte, la sortida en barca els permetrà acostar-se als ocells de mar endins i entendre la importància del delta com a zona d'alimentació, descans, refugi i nidificació de moltes aus marines.
 
El Màster en Espais Protegits és l'únic dedicat monogràficament a aquesta matèria. Els estudis s'adrecen a totes aquelles persones que vulguin desenvolupar la seva activitat professional en l'àmbit de la conservació de la natura i als gestors i tècnics que vulguin ampliar la seva formació. Està promogut per la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat d'Alcalá. L'organitza la Fundación Fernando González Bernáldez i hi col·labora Europarc-España.