Cercar en aquest blog

6/30/2017

La gestió de l'aigua en l'agricultura i el sector oleícola català centren algunes de les jornades del PATT per a la setmana vinent

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Oriol Anson presentarà dilluns vinent, 3 de juliol, a les 9:15 hores, la jornada tècnica 'Impacte de l'ús de l'aigua en agricultura', que se celebrarà a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), a Barcelona, i que s'inscriu dins del Pla anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017 del Departament.

 
La gestió de l'aigua en agricultura és una de les prioritats d'innovació dins de la regió mediterrània. Sovint, les propostes de millora es focalitzen únicament en l'ús de noves tecnologies, mentre que es parla molt menys del seu impacte real, en termes productius, econòmics, socials (sobirania alimentària i treball) i ambientals. Així, en aquesta present jornada es tractarà el concepte i mètodes de comptabilitat de l'aigua i impacte de l'ús de l'aigua en agricultura i de com es pot millorar la seva gestió en casos reals.
 
Per la seva banda, i també dins del PATT, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament, Carmel Mòdol, serà l'encarregat de cloure dimarts, a les 13:30 hores, a l'Escola Agrària Mas Bové, a Constantí, la jornada tècnica 'Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2016-2017', que presentarà a les 9:15 hores, el director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré, i en acabar la qual tindrà lloc un Show cooking.
 
I Àngel Xifré també serà l'encarregat de presentar el proper dimecres, 5 de juliol, a les 9:00 hores, la IX Jornada nacional de l'avellana 'La innovació en l'avellaner', a l'IRTA Mas Bové, a Constantí; i divendres, 7 de juliol, a les 8:30 hores, la jornada tècnica 'Millora de la fertilitat natural del sòl, teoria i pràctica', també inclosa en el PATT 2017 i que tindrà lloc a L'hort de la Sínia, a Altafulla.
 
Altres jornades del PATT programades per a la setmana vinent són:
 
El reg i els ajuts a la implantació i la competitivitat agrària en el marc del conreu de tòfones
Solsona, dijous 6 de juliol de 2017
 
Experiències d'allotjament en construccions de pedra seca. Innovem?
Torrebesses, dijous 6 de juliol de 2017
 
Mètodes de control de varroa en clima mediterrani
Gandesa, 8 i 9 de juliol de 2017