Cercar en aquest blog

6/27/2017

Manifest de suport al Dia Internacional per l’Orgull i l’Alliberament LGTBI 2017 a la Ribera d'Ebre

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, llegirà aquest dimecres al migdia, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a Móra d'Ebre, el manifest amb motiu del Dia Internacional per l'Orgull i l'Alliberament LGTBI 2017.

Es va escollir el 28 de juny per celebrar el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual per commemorar els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, l'anomenada revolta Stonewall, on per primera vegada el col·lectiu LGTBI va sortir al carrer i es va rebel·lar contra els abusos policials i va denunciar la repressió social contra les persones LGTBI.

Enguany, la celebració coincideix amb el 40è aniversari de la primera manifestació de l'Orgull LGTBI al nostre país, el 26 de juny de 1977, quan més de 5000 persones es van manifestar a La Rambla de Barcelona. Aquella movilització, organitzada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya, reivindicava la derogació de la "Ley de Peligrosidad y Rehabilitación Social", una llei franquista destinada a la repressió i el càstig de les persones homosexuals.

Durant els darrers anys, Catalunya ha estat pionera en l'avenç cap a la plena igualtat, per exemple, amb l'aprovació de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia (aquesta llei precisament és la que va evitar que el bus d'Hazte Oir amb missatges transfòbics pogués circular per moltes poblacions) i darrerament també s'ha aprovat la Llei pels Drets de les Persones LGTBI de les Illes i la Llei pel Dret a la Identitat i l'Expressió de Gènere del País Valencià. Un marc legislatiu que contribueix a l'equiparació legal del col·lectiu LGTBI i li proporciona noves eines per lluitar contra l'homofòbia. Tot i això, cal continuar treballant per evitar les expressions discriminatòries per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, ja que encara avui a molts països l'homosexualitat és perseguida i castigada, fins i tot amb la pena de mort.

Des del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre animem a contribuir a la visibilitat del col·lectiu LGTBI i durant tot el dia la bandera irisada penjarà al balcó del Consell.