Cercar en aquest blog

6/21/2017

Meritxell Serret: "La veu de les dones ha d'estar present en els espais on es decideixen les polítiques agràries i pesqueres"


DARP
La consellera d'Agricultura amb dones del sector primari de tot Catalunya
"La veu de les dones cada vegada ha d'estar més present en els espais on es decideixen les polítiques agràries i pesqueres, a Catalunya i a Europa". Així ho ha dit avui la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, en l'obertura de la Primera Jornada del Grup de Treball de Dones del món rural i marítim, que ha aplegat, a l'Escola Agrària de Tàrrega, més d'una setantena de dones del sector primari de tot Catalunya.
 
L'objectiu d'aquesta trobada, "que consolida i pren el relleu de tots els treballs que s'han fet al territori en els darrers mesos", és debatre sobre temes clau en l'àmbit de política agrària, forestal i pesquera, i analitzar la presència de les dones en aquests sectors econòmics. "La nostra voluntat", ha dit la consellera, "és  fer conscient la ciutadania, i les dones especialment, que el seu paper és indispensable en el món rural per tirar endavant els projectes de futur al sector i al territori i que, per tant, han de participar i tenir veu quan es discuteixen totes les polítiques que decideixen aquest futur".
 
"L'objectiu del Govern és avançar cap a la igualtat real", ha manifestat Serret, que ha insistit en la necessitat d'augmentar la presència de les dones en els llocs de representació i de presa de decisió, com ara les cooperatives, les confraries de pescadors, les comunitats de regants o les organitzacions professionals agràries, entre d'altres.
 
A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l'ocupació en el sector de l'agricultura, ramaderia i silvicultura en un 15% de dones davant d'un 85% d'homes. I en l'àmbit de la pesca la dona representa encara no un 1%.
 
Aquesta jornada respon a l'aposta que fa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per impulsar la presència de les dones en el sector agrari i pesquer com a peces clau per al futur del sector i del territori. La trobada d'avui és l'inici d'un seguit d'actuacions que han de contribuir a l'apoderament de les dones i a la creació d'un espai de debat i coneixement de les polítiques sectorials.