Cercar en aquest blog

6/15/2017

París i Nova York s’incorporen aquest mes al programa del Sirga Festival 2017


El festival Sirga – Músiques de Recerca i Patrimoni continua  amb la seva estratègia de trencar fronteres ja siguin locals com de país amb la creació sonora i musical i aquest mes de juny ha programat dos concerts a dos poblacions que s'afegeixen enguany al calendari del Sirga Festival: París i Nova York.

Pel que fa al concert que tindrà lloc a la població francesa de Bagnolet, a tocar de París, el dia 17 de juny, es realitzarà a l'espai La Obra d'aquesta població i hi haurà obres per a violoncel d'Adolfo Kaplan i Demian Luna, instal·lacions audiovisuals de Raquel Garcia Tomàs i Josep Sanz i música electroacústica i vídeo de diversos autors.

Quant a l'aventura americana, no és nova, ja que l'any passat ja es va establir una col·laboració amb una associació de compositors de Chicago per a promoure activitats del Sirga. De fet, enguany hi ha previst que el programa de ràdio 'Relevant TONES' de Seth Boustead de Chicago, faci la retransmissió d'obres programades al SIRGA FESTIVAL a Nova York.

Sí que és nova la incorporació al circuit de la ciutat de novayorkesa. En aquesta ciutat hi haurà el dia 22 de juny un concert  de música catalana per a saxo i electrònica amb Joan Martí Frasquier i obres acusmàtiques, gràcies a la col·laboració del SIRGA FESTIVAL, amb l'Institut Ramon Llull, Placa Base (Illes Balears) i el Festival Internacional de Música electroacústica de Nova York. La programació prevista és:

 

CONCERT 1 : PART 1: Baritone saxophone and electronic music: 53 minutes

 

-        "Three strangers melting outside of time". Acousmatic miniature of Francesc Llompart.

-        A CHILLIDA, Mercè Capdevila. Baritone saxophone and electronic music.

-        "For Paul" Acousmatic miniature of Angel Faraldo.

-        SOUND PORTRAIT IV, Enric Riu. Baritone saxophone and electronic music.

-        "Closca KC". Acousmatic miniature of Ariadna Alsina.

-        18, Joan Arnau Pàmies. Baritone saxophone and electronic music.

-        "TUM" Acousmatic miniature of Pablo Fredes and a "Gestalt" acousmatic miniature of Gemma Camps.

-        VA I VE, Sergio Fidemraizer. Baritone saxophone and electronic music.

-        "Rush". Acousmatic miniature of Pablo Carrascosa.

-        HOLOFONIA v1, Joan Bagés. Baritone saxophone and electronic music.

-         "Minidescarga". Acousmatic miniature of Oliver Rappoport

 

CONCERT 2 : PART 2: Acousmatic music: 55 minutes

 

* Oriol Graus Ribas.  "INTANGIBLE XVI" Premiere)».16 channels

* Àlex Martinez. « El bosque de las luces ». 8 channels

* Mateu Malondra. « Sound Block Module II » 8 channels

* José Manuel Berenguer. « onNothing ». 2 channels

* Medín Peirón. « The creation of the world ». 2 channels

* Octavi Rumbau. "One paradox". 8 channels

* Stijn Govaere. "far bollire piano per 8 minuti". 2 channels

 

El Sirga Festival està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració, dels 11 ajuntaments implicats enguany (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Masdenverge, Salou, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). En l'edició d'enguany, el festival, ha ampliat dates i seus, s'allargarà del 29 d'abril fins a l'11 de novembre, i hi participen un total d'11 poblacions. No faltaran en aquesta edició artistes i grups de renom internacional com  Alessandra Rambolà, Nuria Andorrà i l'Ensemble L'Itinéraire, ni tampoc el component més local amb músics com Joan Martí Frasquier, Àlex Sansó  i grups com Morphosis Ensemble i la Kammart Ensemble.