Cercar en aquest blog

6/22/2017

President Puigdemont: "La perseverança de territoris com la Terra Alta explica l'època daurada que viu el sector del vi"


El celler és el primer que es construeix a Horta de Sant Joan. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquesta tarda a Horta de Sant Joan (Terra Alta) el celler Les Vinyes del Convent, la primera bodega que es construeix al municipi i que, segons el president, constitueix "una de les millors expressions del moment daurat que viu el sector del vi a casa nostra". "S'han superat èpoques en què hi havia desorientació i un futur poc clar i ara el sector ha enfilat una ruta de la qual ens sentim molt orgullosos que s'adreça amb nom propi al món amb una aportació genuïna i que genera activitat econòmica", ha dit. I ha destacat "la perseverança" de territoris com la Terra Alta, que "fa uns tenia un futur molt difícil" i que ara "albira un esdevenidor molt més optimista".
 
Pel cap del Govern la posada en marxa del nou celler és "un homenatge a les famílies d'aquest país que han fet de l'empresa familiar grans projectes i aportacions a l'economia i a la vertebració territorial i social del país". "Gràcies a la capil·laritat de tantes empreses familiars", ha insistit, "en aquest país hi ha activitat econòmica de progrés". "Ens ajudeu a explicar-nos millor al món, perquè els països són la seva gent i la seva gent és allò que fan", ha manifestat el cap de l'Executiu.
 
La bodega, "un projecte que impressiona", en paraules del president, és propietat de l'empresari i viticultor Elies Gil, la quarta generació d'una família vitivinícola del municipi. Durant la inauguració el cap del Govern ha estat acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs.
 
Durant l'acte els responsables de Les Vinyes del Convent han presentat les cinc referències vinícoles elaborades al celler, sota el paraigua de la denominació d'origen Terra Alta. El cap del Govern i la resta d'autoritats han visitat les instal·lacions i el museu que acull el recinte, amb peces vinculades al món del vi.
 
El projecte Les Vinyes del Convent està lligat a la recuperació d ela Garnatxa Alta, una subvarietat de la Garnatxa negra que es caracteritza per tenir un gra més separat i més fosc. De fet, a les vinyes que envolten el celler hi ha plantades fins a 5 tipus diferents de garnatxa, amb l'objectiu de fer divulgació de la cultura del vi entre els visitants.