Cercar en aquest blog

6/22/2017

SETRILL guanya la cinquena edició del concurs musical A XALAR!


El passat dissabte dia 17 es va celebrar la cinquena edició del concurs A Xalar a Móra la Nova organitzat per les JERC Terres de l'Ebre. Els grups participants del concurs, BEAC i Setrill, van portar la seua música a la localitat riberenca, i els dos grups convidats Mascarats i Xeic, els plats forts del concert, van fer ballar als més de 600 assistents que van desplaçar-se des de diferents punts de les Terres de l'Ebre per gaudir de la festa.
 
Els guanyadors van ser els riberencs Setrill, que ja són uns grans coneguts del concurs. Setrill va convertir-se en el primer grup a guanyar el concurs dos cops; a la tercera i a la cinquena edició. Així que seran ells els encarregats de representar a les Terres de l'Ebre a la final de tots els concursos de Música Jove organitzats per les Joventuts d'Esquerra Republicana arreu dels Països Catalans dintre de les activitats que es fan  a l'Acampada Jove a Montblanc els dies 13, 14 i 15 de juliol.
 
Els militants de les JERC Ebre des de l'escenari van llegir un manifest contra les agressions masclistes recordant que a la barra s'hi havia establert un punt lila en cas que algú necessités atenció en aquest aspecte. Després, durant la cançó de Xeic "Tornarem", la militància ebrenca va pujar a l'escenari amb una pancarta amb la pregunta del referèndum per demanar que s'anés a votar i que es votés sí a la nova República Catalana.
 
La tarda del concurs les JERC van organitzar a la sala d'Actes de l'Ajuntament de Móra la Nova, la  xerrada 'Ebre, territori d'acollida', que va comptar amb la presència d' Oriol Amorós, Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat; Joan Reverté, president de Provocant la Pau; i Sara Espinós, historiadora i voluntària en un camp de refugiats.