Cercar en aquest blog

6/05/2017

Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura una valoració ràpida dels danys ocasionats per la pedregada del dissabte al Montsià


Els municipis que més van patir la virulència de la pedregada del dissabte 3 de juny al vespre al Montsià van ser la Sénia, Godall i Ulldecona, amb més de 500 hectàrees de cultiu afectades; també en van sortir perjudicats, tot i que en menor mesura, altres municipis de l'interior de la comarca. Pel que fa als cultius, els més afectats han estat els ametllers, les oliveres, els cítrics i els cereals.

 

Unió de Pagesos apunta que els danys en l'olivera no només han suposat una pèrdua de collita, sinó que els impactes de la pedra també han fet caure rames. En cítrics, les pèrdues s'han produït i es produiran, majoritàriament, en la qualitat del fruit pel mateix impacte de la pedra. Els ametllers també han patit danys per la caiguda de fruits a terra, per l'impacte a fruits, i pel trencament de rames. En el cas dels cereals, bàsicament ordi, han quedat afectades les finques on encara no s'havia segat.

 

El sindicat demana al Departament d'Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys per tal que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l'hora de  demanar una reducció  del mòduls de l'IRPF per inclemències climatològiques. A la vegada, també recorda a la pagesia la importància d'assegurar les produccions.