Cercar en aquest blog

7/18/2017

Agricultura anuncia la prohibició de pescar en un tram d'un quilòmetre i mig del riu Ebre on s'ha detectat un nou focus de cargol poma

DARP
Un exemplar de cargol poma
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui la prohibició de pescar en un tram d'un quilòmetre i mig del riu Ebre, al seu pas per Miravet, amb l'objectiu de controlar i eradicar el focus de cargol poma trobat en aquesta zona a finals del passat mes de juny.
 
La prohibició s'aplicarà 1000 mestres avall i 500 metres amunt del lloc on es va localitzar el focus durant tota la temporada de pesca 2017, per tal de  minimitzar el risc que pugui provocar una mala praxis d'aquesta activitat i evitar noves infestacions.
 
Des del moment que es va detectar aquest nou focus, s'han  pres  accions immediates per a la seva eradicació. En la reunió que el DARP va convocar el passat dia 10 de juliol, amb les diferents administracions afectades: l'Agència Catalana de l'Aigua; la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre; Forestal Catalana, les Comunitats de Regants i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), es va acordar consensuar actuacions de forma coordinada per a contenir aquest nou focus.
 
Entre les diferents mesures acordares, es va preveure l'aïllament d'aquest focus fent una barrera, en la qual s'hi està treballant, i seguir actuant de forma coordinada i en comunicació constant entre els diferents agents implicats per evitar que la plaga s'estengui, fent prospeccions i extreien postes i cargols adults.