7/24/2017

El festival "A Cel Obert" ja treballa amb les creacions guanyadores de l'edició 2017, dedicada a la perspectiva

Els guanyadors de la quarta edició del festival d'intervencions efímeres "A Cel Obert" ja estan treballant en la seva creació, que aquest any està dedicada a l'experimentació sobre la perspectiva. El jurat ha resolt els cinc guanyadors, que han sortit d'una terna de 15 projectes finalistes d'un total de vora un centenar d'iniciatives presentades al concurs. Al marge d'aquestes cinc intervencions, el públic podrà gaudir-ne de tres d'addicionals, dos d'artistes convidats i una tercera promoguda amb la col·laboració de les escoles de Tortosa.


Els artistes guanyadors de l'edició 2017 d'A Cel Obert i els patis on exposaran són:



Pati del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria: "Through the looking-glass" d'Angel Enrique Cuadrado i Lucía Heras (Estudio New Old).



Pati de Sant Jordi i Sant Domènec: "Reflexions", de Màrius Domingo i Manuel Pérez.



Pati de Sant Jaume i Sant Maties: "Globoverd", de Sergi Arbusà (Penique Produccions).



Pati del Palau Montagut: "Out of neither", de Víctor Solanas-Díaz.



Pati del Convent de Sant Joan: "Punts de vista", de Meritxell Solé i Jordi Martínez (1000arquitectures).



A l'hora de determinar els guanyadors, el jurat ha valorat el discurs artístic de cadascuna de les propostes, la capacitat de sorprendre l'espectador i la possibilitat d'interactuar-hi a través de l'experimentació i la reflexió.



El festival "A Cel Obert", iniciat el 2014, ha anat creixent cada any incorporant una nova instal·lació efímera. Enguany, a banda de les 5 en concurs, n'hi haurà dues més fetes per artistes convidats. Es tracta del Grup d'Investigació d'Arquitectura, Energia i Medi Ambient de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (UPC), que exposen a través de la Xarxa Transversal, i el grup Colec, format per creatius, investigadors i enginyers a la recerca de l'harmonia entre art i tecnologia.



La vuitena intervenció artística del festival arriba de la mà d'uns creadors molt joves, els escolars de set centres educatius de Tortosa que participen en aquesta iniciativa amb la voluntat d'apropar l'art i el valor del patrimoni a aquest col·lectiu.