Cercar en aquest blog

7/07/2017

El nou Campus Empresarial Agrari iniciarà l'oferta formativa a partir del curs vinent


La consellera Serret durant la cloenda
La consellera Serret durant la cloenda
                                                       
 
Oferir un espai públic d'innovació i de referència, amb un servei de qualitat, en el camp de la formació en gestió empresarial del sector agroalimentari de Catalunya és l'objectiu del nou Campus Empresarial Agrari, que impulsa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i que, a partir del curs vinent, començarà a oferir els primers cursos. Així s'ha explicat en la cloenda de la 33a Escola d'Estiu de les Escoles Agràries, que s'ha celebrat a Amposta i que ha presidit la consellera Meritxell Serret.
 
La posada en funcionament del Campus Empresarial Agrari serà progressiva i suposarà un canvi en la formació en gestió empresarial dirigida a l'empresa agrària per tal d'adaptar-la a les noves necessitats d'aquest sector. Es tracta d'un projecte formatiu en xarxa, que connectarà, ja sigui de forma presencial, semipresencial o a distància, les 14 escoles agràries de Catalunya. Els temaris s'han establert a partir d'un professiograma que ha definit les habilitats i tècniques que els titulars de les explotacions agràries han de tenir en compte a l'hora de prendre decisions.
 
El Campus iniciarà a partir d'octubre la seva oferta formativa amb el curs sobre tècniques de venda i comercialització. A partir d'aquí, cada escola programarà cursos específics durant el curs 2017-18.
 
La consellera Serret ha felicitat a tots els professors i assistents a l'Escola d'Estiu, perquè "heu trobat la manera de fer atractiva la formació agrària i projectar a la societat un sector tant estratègic com el primari". 
 

La cloenda de la 33a Escola d'Estiu de les Escoles Agràries ha tingut lloc a Amposta
La cloenda de la 33a Escola d'Estiu de les Escoles Agràries ha tingut lloc a Amposta
Nou rècord d'alumnes a les Escoles Agràries de Catalunya
 
Un total de 13.302 alumnes han participat en el programa de formació agrària ofert pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el curs 2016-17. D'aquests, 822 han cursat Cicles Formatius i la resta, 12.480, en formació continua. En aquest curs, la formació a distància ha crescut un 70%, ja que ha passat de 3.205 a 5.440 alumnes.
 
La línia de formació dedicada a joves que s'incorporen a l'activitat agrària continua sent una de les que més èxit tenen. Aquest any s'han registrat 448 sol·licituds d'incorporació a joves.
 
La consellera Meritxell Serret ha destacat el valor d'aquestes xifres, "que ens demostren que cada vegada hi ha més joves que veuen en el sector agrari una oportunitat per tirar endavant projectes professionals i de vida".
 Com a novetats de cara al proper curs, avui també s'ha anunciat que és previst que el 2018 es pugui començar a aplicar el Pla estratègic en formació integral dels petits elaboradors artesanals de la indústria alimentària, que s'ha de concretar en un itinerari formatiu específic.
 
També s'ha explicat que l'Escola Agrària d'Amposta planteja un canvi d'orientació del seu Cicle Formatiu de Grau Mitjà, que deixarà de ser el de jardineria i floristeria per a passar a ser de producció agroecològica, un canvi d'orientació que ve donat per la petició del sector agrari que cada vegada està més va encarat a produccions més sostenibles.