Cercar en aquest blog

7/03/2017

El sector avala la proposta de Llei d'Espais Agraris elaborada pel Departament d'Agricultura

Les organitzacions professionals agràries, Unió de Pagesos i Jarc, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), reunides avui a la Taula Agrària, han coincidit a valorar positivament la proposta de Llei d'Espais Agraris elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Tots els participants a la Taula Agrària, que ha estat presidida per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han coincidit també en la necessitat que la Llei iniciï la seva tramitació parlamentària com més aviat possible.
 
L'objectiu de la Llei és definir bé què són els espais agraris, preservar-los i posar en funcionament un mecanisme que permeti mobilitzar al màxim terres en desús, per activar al màxim el potencial productiu del país i garantir la gestió sostenible del medi. El text s'ha concertat amb les principals entitats dels sectors agrari, alimentari i forestal, i actualment es troba en fase d'estudi per parts dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya. L'objectiu, segons ha explicat avui la consellera Serret, és que la Llei iniciï la tramitació parlamentària en les properes setmanes.
 
En el marc de la Taula Agrària també s'ha informat sobre el Decret de gestió de la fertilització del sòl i les dejeccions ramaderes, que "està en la seva fase final", ha dit la consellera. De la mateixa manera, també s'ha anunciat l'inici de la tramitació de la futura Llei de Caça i de la Llei d'Ordenació Vitivinícola de Catalunya.
 
Les actuacions que s'estan duent a terme per a millorar la situació i funcionament dels diferents sectors de producció també han estat tema de debat en la Taula Agrària. El sector ha valorat positivament iniciatives com l'entrada en funcionament de l'Observatori de preus agroalimentaris i el Pla d'acció del sector làctic; s'ha insistit en la necessitat de desenvolupar les mesures previstes per al sector cunícola, i la voluntat de progressar en el Codi de Bones Pràctiques Comercials per a dotar de la major transparència i garanties els mercats agroalimentaris.