Cercar en aquest blog

7/11/2017

Eva Vicens Andrés, periodista millor comunicadora enològica segons l'Associació Catalana de Sommeliers


Audrey Doré del Celler de Can Roca (Girona) és la millor sommelier de Catalunya 2017 després d'haver guanyat el concurs organitzat per l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), celebrat ahir a Xerta.

 

Doré, nascuda al 1980, és la primera dona que guanya el concurs en tota la història del certamen i representarà Catalunya al concurs de Millor Sommelier d'Espanya que tindrà lloc el proper mes d'abril a Madrid.

 

La sommelier, nascuda a la Bretanya, va obtenir la puntuació més alta del jurat en una final disputada amb els sommeliers Robert Tetas del Celler Can Roca i Ferran Vila del restaurant La Banyeta (Palol de Revardit). En aquesta edició, 8 professionals hanparticipat al concurs que anualment organitza l'ACS i que va comptar amb un jurat professional format perguanyadors de concursos d'altres edicions i experts en hostaleria i restauració: Cèsar Cànovas, Nan Ferreres, Jordi Bort, Dani Martínez Felguera, Anna Vicens, Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Sergi Figueras, Adolf Gómez

 

La resolució es va conèixer en el marc de la Nit del Sommelier que es va celebrar a l'Hotel-Restaurant Villa Retiro de Xerta i durant la qual també es van donar a conèixer els premis a cellers, persones i iniciatives destacades en el món del vi, d'acord amb les votacions realitzades pels socis i sòcies de l'ACS. Per primera vegada es va concedir el Premi Trajectòria en el món del vi que va recaure en Toni Falgueras, fundador de l'Associació Catalana de Sommeliers i quarta generació del Celler de Gelida, un establiment de vins pioner al país.

 

Guardonats

 

Millor Comunicadora > Eva Vicens Andrés, periodista

Diu d'ella mateixa ( al seu compte de twitter ) que és curiosa, que li agrada escoltar la gent i explicar històries. És redactora a Vadevi.cat i directora dels Premis Vinari. Fa un treball acurat, precís i continuat per donar a conèixer la realitat vitivinícola catalana a través del mitjà en què treballa.


Millor Iniciativa en el món del vi durant l'últim any > Verema Solidària (recull el premi el vinyater Rubèn Parera, ideòleg)

Una experiència que vincula territori, vi, solidaritat i sensibilitat social. La iniciativa va estrenar-se l'any passat i en la segona edició s'ha passat d'un a quatre cellers col·laboradors. L'acció convida  a participar en una verema col·lectiva per recaptar fons per a entitats socials que combaten la pobresa i l'exclusió social.


Premi al Millor Enòleg > Albert Costa, Celler Vall Llach (Porrera, DOQ Priorat)

Per la seva capacitat enològica, empresarial i comunicativa, el premi distingeix un enòleg, empàtic i generós, amb una forta dimensió humana, que l'ha portat a reconèixer el treball a la vinya de les dones de Porrera.


Premi al Millor Celler > Recaredo (recull el premi l'enòleg Ton Mata)

Per la seva obsessiva cura i atenció en els detalls, tant a la vinya i al celler, segons li reconeixen mitjans internacionals de prestigi com The Guardian. Per mantenir intacte, generació rere generació, el compromís d'elaborar vins de terrer que mostren el paisatge del Penedès, reivindicant els oficis i l'artesania i assolint nivells de màxima qualitat per al cava.


Premi al Soci d'Honor > Josep Roca, sommelier Celler de Can Roca

El Premi al Soci d'Honor és per a un professional honest, humil, proper, savi… Per al cambrer de vins del Celler de Can Roca. 30 anys de treball  "de la terra a la lluna " al costat dels germans, en Joan i en Jordi, fent bo el poema de Joan Maragall que sovint reivindica i que diu així: "Estima el teu ofici, la teva vocació, la teva estrella, allò pel que serveixes, allò en què realment ets un entre els homes, esforça't en el teu quefer, com si de cada detall que penses, en depengués la salvació de la humanitat" .


Premi a la trajectòria en el món del vi > Toni Falgueras, cofundador de l'ACS i quarta generació del Celler de Gelida

Al Celler de Gelida hi va néixer i des d'on s'ha dedicat sempre a enaltir la cultura del vi. Va ser dels primers a apostar per la seva qualitat a finals dels anys 70, defensant la venda dels vins embotellats. La botiga especialitzada, situada al número 65 del carrer Vallespir del barri de Sants, compta amb 3.500 referències que selecciona personalment. L'establiment és conegut no només per la qualitat dels vins, sinó també per la dimensió humana de les persones que hi treballen.

Durant la Nit del Sommelier també es van lliurar els premis als membres de l'ACS que compleixen 10 anys com a socis: Clara Dalmau, Emili Mayo, Lluís Prats i Imma Aleixendri.

L'any vinent el Concurs de Millor Sommelier de Catalunya 2018 i la Nit del Sommelier se celebraran a les Terres de Ponent, Lleida.