Cercar en aquest blog

7/03/2017

Inaugurada avui a Móra la Nova una prova pilot d'un nou model de pipican automàtic


L'Ajuntament de Móra la Nova ha instal·lat i inaugurat aquesta tarda al municipi un pipican automàtic, que és un servei en prova, per a valorar el seu funcionament. El nou model ha estat creat i patentat per l'empresa de Marc Balada, un jove del territori que a partir d'ara analitzarà els resultats del servei per acabar de perfeccionar-lo i de millorar-lo i, a més, l'utilitzarà  per a fer demostracions a altres municipis de la zona. "Hem de mirar quines són les feromones que atrauen a més gossos, si són les mateixes a l'estiu que a l'hivern i molts altres aspectes que podrem retocar ara que veurem en funcionament al 100 per cent la màquina", ha explicat Balada.

L'aparell consta d'un espai on els gossos poden fer les seves necessitats atrets per unes feromones, que fan que els animals de companyia trobin el lloc on fer les seves necessitats. Un cop el gos surt de l'espai, s'espitja un botó i la màquina neteja automàticament la zona amb un líquid desinfectat no abrasiu i totalment natural.

L'Ajuntament ha signat un conveni amb l'empresa pel qual aquesta s'ha fet càrrec del material i de la maquinària necessaris per a realitzar l'obra, mentre que el municipi ha cedit l'espai i la mà d'obra de la brigada per condicionar-lo.  El conveni també preveu un període de prova de 6 mesos. En cas de disconformitat amb el funcionament, l'empresa el desmuntarà, assumint totes les despeses.

L'alcalde Francesc X. Moliné, ha manifestat que "amb aquesta instal·lació volem oferir un nou servei i facilitar els hàbits de civisme dels propietaris d'aquests animals de companyia, alhora que ajudem a mantenir més néta la nostra població. També serà un espai de convivència per als  propietaris de gossos, per això també acabarem d'habilitar la zona amb alguns bancs, entre altres".