Cercar en aquest blog

7/13/2017

La formació ‘A Quiet Man’ musicalitza poemes de Lluís de Montsià dins del festival ‘Ebre, Música & Patrimoni’


La formació A Quiet Man presenta un espectacle creat expressament per a l'ocasió. A partir d'una selecció de creacions de poetes ebrencs del segle XX s'ha bastit un concert que rememora la navegació fluvial per l'Ebre i el seu nexe amb el món mariner a partir del Canal de Navegació.

Precisament, la posada en escena tindrà lloc en l'antiga Dàrsena de càrrega i descàrrega de mercaderies construïda, a l'igual que l'edifici que acull el Museu de la Mar de l'Ebre, arran del darrer projecte de fer navegable l'Ebre. Un projecte que es va inaugurar en aquest mateix espai el juliol de 1857. Així, l'espectacle uneix els orígens d'aquests espais amb la modernitat a partir de les composicions musicals de to pop amb records de llaguts, mariners i l'Ebre.

Aquesta és la segona edició del festival 'Ebre, Música & Patrimoni', que s'alterna bianualment amb 'Ebre, Art & Patrimoni'. En aquesta segona edició, el festival presenta 10 espectacles poètico - musicals en espais patrimonials de les Terres de l'Ebre per a gaudir de la poesia, uns cops acompanyada per música de diferents estils i, d'altres, convertida en peces musicals interpretades per formacions o cantautors que ens proposen la seva recreació més personal.

Inauguració d'una mostra que commemora els 160 anys de l'edifici de les Casotes

A més, el mateix dia a les 19:30h s'inaugurarà una mostra per commemorar el 160è aniversari de la inauguració de les Casotes, edifici d'estil neoclàssic construït el 1857 i obra de Jules Carvallo. Construït a l'època posterior de Carles III, es tracta d'un antic magatzem de mercaderies del canal de navegació que havia de comunicar l'Ebre a l'altura d'Amposta amb la Ràpita.