Cercar en aquest blog

7/16/2017

Móra d'Ebre ha celebrat la quinta edició d'Ebrefolk

Móra d'Ebre ha celebrat del 13 al 16 de juliol la quinta edició de l'Ebrefolk, Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l'Ebre, Matarranya i Nord Valencià .

Ebrefolk és el títol d'una iniciativa de l'associació Espai de So amb l'objectiu de difondre el patrimoni etnomusical de les terres banyades per l'Ebre i els seus afluents –un espai compartit per Aragó, Catalunya i el País Valencià– per mitjà de tallers, xarrades, actuacions musicals i exposicions al llarg de tres o quatre dies del mes de juliol a Móra d'Ebre.

El Campus, creat l'any 2013 i reconegut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'articula bàsicament en tallers destinats a tots aquells que vulguen acostar-se a un major coneixement de la cultura musical tradicional del territori, i són impartir per especialistes en la matèria.

Enguany, el campus ha comptat amb diferenbts tallers tècnics d'instruments musicals tradicionals, de ball i de dansa, i de diferents activitats participatives obertes al públic. La trobada d'enversadors, celebrada al castell de Móra d'Ebre el divendres 14 de juliol, va ser un dels punts culminants d'aquesta edició d'Ebrefolk. Una altra activitat ja tradicional del campus va ser la nit de ronda pels carrers de la vila, que va tindre lloc el dijous dia 13, amb l'acompanyament d'una rondalla.

Per acabar l'Ebrefolk amb bon humor i molta gresca, el dissabte dia 15 va tindre lloc el bureo de fi de festa, un sopar en què músics, sonadors, cantadors, dansaires i alumnat inscrit al campus van sopar plegats a la plaça de Dalt de Móra d'Ebre i van fer una vetlada a base de música, cant i dansada, tal com es feia antigament a la regió.