Cercar en aquest blog

7/21/2017

President Puigdemont: "El nou edifici de la Generalitat a Tortosa busca la màxima eficiència en centralitzar serveis i descentralitzar poder"


El president inaugurant el nou edifici. Autor: Jordi Bedmar

El president inaugurant el nou edifici. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest matí que el nou edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre que avui ha inaugurat "busca la màxima eficiència en centralitzar serveis i, alhora, descentralitzar poder", perquè el que s'aconsegueix és"apropar al màxim l'administració als ciutadans i als seus ajuntaments perquè les decisions més rellevants es puguin prendre aquí".

 

El cap de l'Executiu, que ha inaugurat la nova seu a Tortosa acompanyat del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha remarcat que aquesta política segueix "la manera que tenim d'autogovernar-nos en el segle XXI: amb una xarxa cada cop més densa de nodes administratius que aproximin l'administració i donin capacitat de decisió al territori".

 

La nova seu concentra els diferents departaments i serveis del territori, cosa que permetrà estalviar fins a 579.000 euros anuals. El president s'ha mostrat convençut que el model, que segueix el que es va posar en marxa a Girona el 2010, repetirà el mateix èxit i permetrà un important "estalvi de lloguers i de despeses de funcionament, perquè se simplifiquen, se centralitzen i són més eficients".

 

En aquest sentit, Puigdemont ha destacat que es tracta d'un equipament "modèlic" perquè s'ha pensat perquè pugui "oferir un servei eficient, eficaç i modern, que permeti que el repte l'aproximació entre ciutadania i administració sigui molt millor, i es reforci amb uns equipaments que estan a l'alçada de la dignitat amb què un país ha de poder tractar els seus ciutadans".

 

Pel vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda la posada en marxa de la nova seu reflecteix "el compromís del Govern amb les Terres de l'Ebre, com el que les Terres de l'Ebre tenen amb el país". Oriol Junqueras ha volgut"agrair la feina dels qui han fet possible una obra projectada al llarg de tants anys" i que "permetrà donar un bon servei a la ciutadania".

 

També han participat a l'acte el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

 

 

L'edifici

 

El nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre es va posar en marxa tot just fa una setmana, el 14 de juliol, després que en les darreres setmanes s'hi hagin anat incorporat de manera gradual els diferents departaments i serveis.

 

Es tracta d'un edifici de 4.354 metres quadrats que ha suposat una inversió de 14.879.183 euros. La seu acull tots els departaments de la Generalitat que fins ara estaven en règim de lloguer, a més de serveis com l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), que concentra els serveis d'atenció a la ciutadania que fins ara prestaven de manera separada els serveis territorials dels diferents departaments, facilitant i agilitzant els tràmits administratius que han de fer els ciutadans. També acull, entre d'altres, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya o l'Agència Catalana del Consum.

 

Aquesta concentració de serveis permetrà estalviar fins a 579.000 euros anuals. També ha suposat la creació de 27 llocs de treball nous. En total 160 persones treballen al nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

 

En paral·lel també s'ha reestructurat el Palau Albària, que acull la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, i els departaments de Vicepresidència, d'Interior i de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.